Lauantain vastoinkäymiset eivät nujertaneet taistelija-Trogenia – “Ainahan se vahvistaa”

10.6.2018 / 09:50
Set Promotionin mekaanikoilla riitti kiireitä Sami-Matti Trogenin auton kanssa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2 International -luokan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Norjan Hellissä. Set Promotion -tiimin Sami-Matti Trogenille Hellin kilpailu on tässä luokassa uran toinen, suorittihan lohjalainen rattitaituri RX2-debyyttinsä toukokuussa Silverstonessa, Englannissa.

Silverstonessa Sami-Matti Trogen taisteli tiensä hienosti aina semifinaaleihin asti, eikä finaalipaikkakaan jäänyt RX2-debyytissä lopulta kuin reilun puolen sekunnin päähän. Norjan Hellissä kilpailuviikonloppu käynnistyi perjantaina vapaiden harjoitusten yhdeksänneksi nopeimmalla ajalla.

– Ensimmäinen harjoitus ei mennyt hyvin, oli aika paljon ongelmia auton kanssa. Takavetoakseli meni ja vaihdelaatikon kanssa oli häikkää, Trogen kertasi viikonlopun tapahtumia UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Lauantaihin Trogen sai hyvän startin, kun toinen harjoitussessio toi toiseksi nopeimman ajan. Ensimmäisessä alkuerässä auton vaihdelaatikko kuitenkin temppuili jälleen ja tuloksena oli vasta 15. sija. Set Promotionin varikolla mekaanikot tekivät helteisissä olosuhteissa hyvää työtä, autoon vaihdettiin uusi vaihdelaatikko ja Trogen pääsi starttaamaan toiseen alkuerälähtöönsä.

– Toinen alkuerä alkoi hyvin. Lisälenkki meni hyvin, mutta sitten yhtäkkiä kolmannella kierroksella auto hyppäsi urasta pois, menin vähän hiekoille ja menetin siinä yhden sijan. Lisälenkiltä pääsi vielä yksi eteen ja jouduin ohittamaan ne molemmat, niin siinä meni liikaa aikaa. Voitin sen lähdön, mutta aika ei ollut kauhean hyvä. Ilman niitä kaikenlaisia sählinkejä olisi tullut tosi hyvä aika, sijalle 10. päätynyt Trogen harmitteli.

Ennen sunnuntaina ajettavia viimeisiä alkueriä Trogen on kokonaistilanteessa sijalla 13, kun semifinaaleihin etenee 12 parasta kuljettajaa. Trogenin edellä Simon Olofsson on kaksi ja Nathan Heathcote neljä pistettä lohjalaista edellä. Kaikki on siis edelleen mahdollista sunnuntaina ja Trogen myöntää, että välillä eteen tulevat vastoinkäymiset saavat taistelemaan entistäkin kovemmin, periksi ei tämä taistelija anna koskaan.

– Ainahan se vahvistaa. Vaikka aika paljon kaikenlaista sähinää on ollut, niin kyyti on ollut ihan hyvää silti. Sunnuntaina kaikki on vielä täysin mahdollista. Semifinaaliin ja sieltä finaaliin, sitä yritetään, Trogen vakuutti.

Hellin rata on yksi rallicross-maailman klassikkoja. Trogen myöntää, että ensikokemus tästä paljon hehkutusta osakseen saadusta radasta on vain ja ainoastaan positiivinen.

– On tosi hieno rata! Paljon korkeuseroja, on nopea ja on kallistuksia, sekä hyvä pito. Tykkään tästä enemmän kuin esimerkiksi Silverstonesta, Trogen hymyili.

 

Hae Lainaa

 

Lue myös! Kalliomäki koki alkuerissä rallicross-kuljettajan painajaisen – “Ihmettelin, että mitä nyt tapahtuu” (10.6.2018)

Teksti: Jari Hotti, Hell – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit