Lauantaina vääryyttä kokenut Emma Kimiläinen ajoi sunnuntaina toiseksi – “Hirmuista driftingiä”

4.6.2017 / 19:57
Emma Kimiläisen ja Jari Nurmisen kolarointi lauantaina Ahvenistolla (Kuva: Mika Ojala / RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Ahveniston moottoriradan 50-vuotisjuhlakilpailu päättyi sunnuntaina V8 Thunder -luokan viikonlopun toiseen kilpailulähtöön. Voittoon ajoi Jari Nurminen ennen toiseksi sijoittunutta Emma Kimiläistä. Tämän kaksikon kohdalla nähtiin lauantain kilpailulähdössä tilanne, missä Kimiläinen ehdottomasti koki vääryyttä Nurmisen toiminnan seurauksena.

Lauantain kilpailulähdön aivan loppuvaiheilla Emma Kimiläinen ajoi sijalla kolme ja Jari Nurminen sijalla neljä. Nurminen lähti yrittämään ohitusta ja tilanteessa autot osuivat toisiinsa. Kimiläisen kohtalona oli seinään törmäyksen seurauksena keskeytys, kun taas Nurminen ajoi maaliin neljäntenä. Kaksikon näkemykset tapahtuneesta erosivat melkoisesti toisistaan.

– Emma veti suolenkillä leveäksi. Tulin rinnalle, Emma yritti epätoivoisesti sulkea, osuttiin yhteen ja ajauduttiin leveäksi molemmat, Nurminen kommentoi FTCC-sarjan videohaastattelussa.

Kimiläinen puolestaan otti kolariin kantaa Facebook-sivullaan.

– Ajoin normaalia ajolinjaa kolmannella sijalla. Nurminen tuli pientareen kautta ja työnsi minua. Jo se olisi riittänyt, hän olisi voinut tehdä “ruman” ohituksen ja itse olisin jatkanut hänen takanaan. Mutta hän päätti kääntää vielä kerran minua päin ja työnsi minut päin muuria. Melko tarpeetonta, jos minulta kysytään, Kimiläinen ihmetteli.

Nurminen ei näkemyksilleen saanut ymmärrystä oikeastaan mistään suunnalta ja kun tilanteen katsoo videolta (alapuolella kohdasta 3.04.30 eteenpäin), niin varsin helppoa on olla Kimiläisen kanssa samaa mieltä. Virhe oli täysin Nurmisen ja tämän myös kilpailun tuomaristo vahvisti myöhemmin antamalla Nurmiselle tilanteesta varoituksen. Isompaankin rangaistukseen olisi monen mielestä ollut aihetta.

“Päätin voittaa jo lähdössä”

Sunnuntaina ajetussa toisessa kilpailulähdössä Nurminen ja Kimiläinen veivät sitten kaksi ensimmäistä sijaa. Kuumeessa ajanut Nurminen saapui ruutulipulle ensimmäisenä ja Kimiläinen toisena. Kaksikon välinen aikaero maalissa oli reilut kaksi ja puoli sekuntia. Toni Lähteenmäki sijoittui kolmanneksi.

– Oli aika tiukka kisa jo fyysisestikin, kun minulla on pieni “kiukkukuume” päällä. Hieno kisa ja kyllä minä päätin tämän voittaa jo lähdössä. Taas tuli turva-auto radalle, mikä tuntuu olevan jo eräänlainen pakko meidän lähdöissä. Onneksi saatiin nopeasti rata puhtaaksi ja päästiin ajamaan kilpaa. Auto oli loistava ja oli helppo ajaa, Nurminen kommentoi kilpailun jälkeen.

Voittajalta lähti kehut myös toiseksi ajaneen Kimiläisen suuntaan.

– Emma tuli kovaa perässä ja hiillosti minua turva-autonkin takana. Emma ajoi tosi kovaa ja hienosti tänään, Nurminen hehkutti.

Kimiläinen nappasi lauantaina kokemansa vääryyden jatkoksi nyt hienon toisen sijan. Siitäkin huolimatta, että kalusto ei halunnut totella naiskuljettajan komentoja oikein missään vaiheessa.

– Oli tosi vaikea kisa. Auto yliohjasi järjettömän paljon, oli hirmuista driftingiä koko hevosenkengän lenkki. Oli todella haasteellista, mutta kuitenkin erittäin mukava kilpailu kaiken kaikkiaan, Kimiläinen kommentoi.

2. kilpailulähdön tulokset

1) Jari Nurminen 20.19,464
2) Emma Kimiläinen + 2,556
3) Toni Lähteenmäki + 5,337

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Moottoriurheilu.tv


Facebook kommentit