Lauha talvi pilasi Latvian rallisarjan talvikauden – “Luonnonvoimien edessä olet voimaton”

12.2.2020 / 16:22
Oliver Solberg Aluksne Rallissa talvella 2019 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Poikkeuksellisen lauha talvi on iskenyt kovalla kädellä Latvian rallisarjan alkukauteen. Sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua on jouduttu perumaan.

Latvian rallisarjan kauden avausosakilpailu, Aluksne Ralli, piti ajaa jo tammikuussa, mutta surkeat talviolosuhteet estivät kilpailun läpi viemisen ja se siirrettiin toiseen ajankohtaan (21.-22. helmikuuta). Tänään keskiviikkona kilpailun järjestäjä kuitenkin ilmoitti, että Aluksne Ralli on vuoden 2020 osalta peruttu.

– Rallin peruuttaminen on ainoa looginen päätös. Ei ole merkitystä kuinka huolellisesti kaiken suunnittelet ja kuinka ahkerasti teet rallin eteen töitä, koska luonnonvoimien edessä olet voimaton. Kun ruoho on maassa vihreää, niin on täysin mahdotonta yrittää järjestää talvirallia. Nyt käännetään katseet ensi vuoden kilpailuun, Renars Salaks Aluksne Rallin järjestelytoimikunnasta kommentoi kilpailun tiedotteessa.

Viime viikonloppuna ohjelmassa piti olla Sarma Ralli, mutta myös se jouduttiin perumaan. Aivan kuten eteläisessä Suomessa, niin myös Latviassa ei olla tänä talvena juurikaan lunta ja kunnon pakkasjaksoja nähty. Kuusi osakilpailua käsittävä Latvian rallisarja on näin ollen typistymässä neljän osakilpailun mittaiseksi. Kesäkausi ja samalla koko sarja kuluvan vuoden osalta käynnistyy Liepaja Rallin merkeissä toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

Kalle Rovanperä voitti Latvian rallimestaruuden etuvetoluokassa vuonna 2015, sekä pääluokan mestaruuden vuosina 2016 ja 2017.

Latvian rallisarjan kilpailukalenteri 2020

07.-08.02. Sarma Ralli *
21.-22.02. Aluksne Ralli *
30.-31.05. Liepaja Ralli
24.-26.07. Estonia Ralli
14.-15.08. Rokiskis Ralli
28.-29.08. Louna-Eesti Ralli

* = Kilpailu peruttu

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit