Lauri Halosella edessä kiireinen kilpailukesä – “Lähes kaikki radat ovat tuttuja”

6.5.2022 / 07:47
Lauri Halonen kilpailee alkavalla kaudella kahdessa sarjassa (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Kouvolalainen Lauri Halonen lähtee tavoittelemaan tulevana kesänä kahden kovatasoisen sarjan Crosskart-mestaruutta.

Lauri Halonen, 12, on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttamaan autourheilusta jo paljon. Viime kesänä Halonen nappasi Crosskartin SM-sarjasta Xtrem Junior -luokan SM-hopeaa ja Pohjoismaiden mestaruussarjassa RallyX:ssä kouvolalainen oli loppupisteissä toiseksi parhaana suomalaisena kuudes. Myös tulevana kesänä Halonen osallistuu näihin molempiin sarjoihin ja tavoite on kovin mahdollinen, mestaruus molemmissa sarjoissa.

– Talvella olen treenannut fysiikkaa ja ajanut kilpaa crosskartilla ja ralliautolla. Nyt vielä viimeistellään ja haetaan tuntumaa kunnolla kesällä ajamiseen. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii keskittymistä ja virheiden karsimista. Vierellä on monta tosi kovaa kilpailijaa, joilla on samat tavoitteet, mutta luottavaisin mielin lähden kohti uutta kautta, Halonen sanoo tiedotteessaan.

Halosen kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Lapualla, missä ajetaan Crosskartin SM-sarjan kauden avausosakilpailu. RallyX-sarja puolestaan käynnistyy viikkoa myöhemmin Ruotsin Höljesistä ja siitä pari viikkoa eteenpäin edessä on Haloselle kotikilpailu, ajetaan Pohjoismaiden mestaruussarjan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu Kouvolassa.

– Lähes kaikki radat ovat tuttuja. Pidän Latvian rataa kivana, voitin siellä NEZ-kilpailun, joten sieltä on hyviä muistoja. Tietenkin myös Höljes ja Kouvolan kotirata ovat mieluisia. Strängnäs on vähän oudompi. Olen siellä ajanut, mutta en niin paljoa. Porin rata on minulle uusi. Löydän kyllä Porin kartalta, mutta radasta en vielä tiedä mitään, vuonna 2019 NEZ-sarjan juniorimestaruuden voittanut Halonen kertoo.

Talvella Halonen kilpaili Crosskartin SM-talvisarjassa ja tuloksena oli SM-pronssia. Tulevalla kesäkaudella alla on edelleen tuttu auto, Ydrefalk Junior, johon Halosen mukaan on talven jälkeen löydetty vielä lisää vauhtia.

– Auto on huollettu tarkasti ja sitä on paranneltu. Olen ajanut pari testiä ja huomasin, että se lähtee viivalta ja mutkista paremmin, joten moottoriin on tullut lisää voimaa. Siinä tuntuvimmat muutokset, Halonen taustoittaa.

Lauri Halosen kilpailukalenteri 2022

Crosskartin SM-sarja

07.-07.05. Lapua
18.-18.06. Oulu
19.-19.06. Oulu
30.-31.07. Joensuu
13.-13.08. Pori

RallyX

14.-14.05. Höljes, Ruotsi
15.-15.05. Höljes, Ruotsi
28.-28.05. Kouvola
29.-29.05. Kouvola
09.-09.07. Riika, Latvia
10.-10.07. Riika, Latvia
23.-24.07. Strängnäs, Ruotsi

 

 

Ota Lauri Halosen Facebook-sivu seurantaan täältä!

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Crosskartin SM-avaus Lapualla lauantaina – Rajala kuninkuusluokan ennakkosuosikki


Facebook kommentit