Lauri Joona starttaa kesäkauteen pistejohdossa – “Ensi kauden JWRC-palkinto tähtäimessä”

25.5.2019 / 08:48
SM3-luokassa ajava Lauri Joona starttaa kesäkauteen luokan ykköspaikalta (Kuva: Sami Muntila).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja jatkuu tänään lauantaina Riihimäellä ajettavalla osakilpailulla. SM3-luokassa ajava sastamalalainen Lauri Joona starttaa kesäkauteen luokan ykköspaikalta.

Rallin SM-sarjan talvikausi oli GG Turbo Ford Junior Rally Teamissa kilpailevalle Lauri Joonalle ja kartturi Markus Määttäselle tapahtumia täynnä ja kilpailuiden lopputuloksiin vaikuttivat usein myös muut tekijät, ei pelkästään oma ajaminen. Kauden avauksessa Rovaniemellä Joona jäi edellä ajaneen kilpailijan onnettomuuden seurauksena syntyneeseen ruuhkaan ja Kouvolan osakilpailussa kilpailusuoritus hylättiin lopputarkastuksessa.

Myöhemmin AKK:n vetoomusoikeus hyväksyi Joonan vetoomuksen ja hän sai pitää Kouvolan osakilpailun sijoituksensa, sekä arvokkaat SM-pisteet. Joensuussa puolestaan sankka lumipyry toi omat haasteensa kisaan.

– Vaikka kauden alussa laitetut tulostavoitteet ei ihan täyttyneet, oli hieno huomata, että meidän vauhti riittää kyllä. Ollaan kehitytty paljon ja tästä kun vähän tuurikin kääntyy, voi meiltä kesäkaudella odottaa kärkisijoituksia, Joona vakuuttaa.

Kaksi kuukautta kestäneen SM-sarjan kilpailutauon aikana Joona on opiskellut, sekä hoitanut edustustöitä muun muassa yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa.

– Lisäksi ollaan nyt kolmena viikonloppuna säädetty autoa, ajettu testiä ja haettu rentoa fiilistä Riihimäen SM-rallia varten, Joona lisää.

Riihimäellä ajetaan rallin SM-osakilpailu yhden välivuoden jälkeen. Vuodelta 2017 Joonalla on nimissään Suomi Cupin luokkavoitto ja luokkavoittoa 22-vuotias Joona lähtee tavoittelemaan nytkin.

– Hyvistä asemista saadaan startata kisaan. Lähtönumero on pieni, joten se ei ole välttämättä helppo paikka irtosoran takia. Tavoitteena on kuitenkin jatkaa hyvää omaa ajoa ja nousta kisan jälkeen “podiumille”.

SM3-luokassa kilpaillaan SM-mitalien lisäksi myös Flying Finn Future Star -palkinnoista. Kilpailun ensimmäinen osa sisältää rallin SM-sarjan ensimmäiset viisi osakilpailua, joiden jälkeen viiden parhaan kuljettajan joukkoon ajaneet alle 25-vuotiaat kuskit kutsutaan testeihin, joissa mitataan kuljettajien psyykkisiä ja fyysisiä kykyjä. Testien jälkeen valitaan Flying Finn Future Star -kuljettaja Suomen MM-ralliin eli Neste Ralliin.

Toinen Flying Finn Future Star valitaan kauden päätteeksi. Kriteerit valinnassa ovat samat kuin kesällä. Testien jälkeen valitaan edustaja, joka pääsee ajamaan kaudella 2020 rallin MM-sarjassa JWRC-luokassa viisi MM-rallia.

– Olin jo viime kaudella finaalissa, mutta silloin Suomen MM-rallin ajopaikka meni sivu suun. Nyt tavoitteena on tottakai päästä molempiin testeihin ja erityisesti tuo ensi kauden JWRC-palkinto on meidän tähtäimessä, Joona toteaa päättäväisesti.

Teksti: Lauri Joonan tiedote


Facebook kommentit