Lauri Joona taituroi vaikeuksien keskellä neljänneksi – “Paljon tuli hyvää oppia”

22.7.2021 / 16:17
Lauri Joona ja Mikael Korhonen sijoittuivat Virossa neljänneksi (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin junioreiden MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Virossa. Lauri Joona yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa taistelivat vastoinkäymisiä täynnä olleessa kilpailussa lopulta neljänneksi.

Lauri Joona, 24, ei viime vuonna Viron MM-ralliin osallistunut ja nyt ajettu kilpailu oli sastamalaiselle junioreiden MM-sarjassa uran neljäs. Tänä vuonna Kroatiassa kolmanneksi ja Portugalissa kuudenneksi sijoittunut Joona nappasi Virosta lopulta neljännen sijan ja JWRC-pisteissä sijoitus kolmen ajetun osakilpailun jälkeen on myös neljäs.

– Tulokseen voi olla ihan tyytyväinen, mutta vauhti ei todellakaan ollut perjantain jälkeen sillä tasolla millä sen olisi pitänyt olla. Paljon tuli hyvää oppia, tiet oli hienot ja hyppiminen on vieläkin kivaa, Joona kommentoi tiedotteessaan tuoreeltaan kilpailun jälkeen.

Ikään kuin jo enteillen siitä mitä myöhemmin varsinaisessa kilpailussa oli tiedossa, niin heti torstai-aamuna ajetulla testierikoiskokeella Joona koki kovia.

– Jarrulevy räjähti edestä ihan täydestä vauhdista, Joona ihmetteli.

Kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen Joonan sijoitus oli neljäs ja erot kolmen kärkeen vielä varsin maltilliset. Seitsemännen erikoiskokeen rengasrikko pisti aikaerot kuitenkin täysin uuteen muotoon. Kaiken lisäksi vielä perjantain viimeinen erikoiskoe toi lisää ongelmia.

– Oikea takarengas hajosi. Ei osuttu mihinkään, yhtäkkiä suoralla alkoi vaan tuntumaan, ettei kaikki ole kohdallaan. Ajettiin sitten joku seitsemän kilometriä tyhjällä renkaalla. Päivän viimeisellä erikoiskokeella auton vaihdelaatikkoon tuli jotain häikkää, eikä kolmosvaihde mennyt päälle, Joona harmitteli.

Ongelmat saivat jatkoa lauantaina, kun 13. erikoiskokeella Joonan autosta petti vetoakseli. Ennen viimeistä ajopäivää ja sunnuntain kuutta erikoiskoetta Joona ja kartanlukija Mikael Korhonen olivat junioreissa sijalla viisi. Kun eroa neljänteen sijaan oli jo lähes kolme minuuttia ja takana kuudentena ollut Raul Badiu puolisen minuuttia suomalaiskuljettajaa perässä, oli sijoitus viidentenä aika lailla kiveen hakattu.

– Ei ihan parhain päivä. Fiilikset on ihan kohtalaisen hyvät, vähän kaksijakoiset. Saatiin hyvä tuntuma ja mukava on ajaa. Kuitenkin auton kanssa oli koko päivän jotain pientä ja vähän isompaa ongelmaa. Oltiin jo välillä melkein valmiita keskeyttämään, mutta selvittiin säikähdyksellä ja vika saatiin onneksi kuntoon huollossa, Joona taustoitti.

Kun Martin Koci kolmannelta sijalta joutui keskeyttämään kilpailun viimeisellä erikoiskokeella, nousivat Joona ja Korhonen lopulta vielä yhden pykälän ylöspäin ja neljänneksi, vaikka heilläkään päätöspäivä ei täysin ongelmitta sujunut.

– Kolmanneksi viimeisellä pätkällä petti vetarin suojakumi ja sitä parsittiin joka siirtymällä kasaan. Kävi toisaalta munkki, että se kesti maaliin saakka, Joona huokaisi.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Belgian asfalttiteillä Ypres Rallin merkeissä 13.-15. elokuuta. Belgiassa mukana ovat myös juniorit, joille kyseessä on kauden neljäs osakilpailu.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Sami Pajarin huikea kesä: Pistejohdot MM- ja EM-sarjassa – “Aika lailla sanaton”


Facebook kommentit