Lauri Joonalle komea päänahka Suomen MM-rallin kenraalissa – “Hyvät fiilikset”

16.7.2019 / 06:07
Lauri Joona oli erinomaisessa iskussa Autoglym Rallissa (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM3-luokan pistejohtaja Lauri Joona oli erinomaisessa vauhdissa viime lauantaina Nokian ympäristössä ajetussa Autoglym Rallissa.

Kansainvälinen Autoglym Ralli oli kerännyt lähtöviivalle kuljettajia, jotka hakevat oikeita säätöjä parin viikon päästä käynnistyvään Suomen MM-ralliin. Yksi heistä oli Lauri Joona, 22, rallin SM-sarjan SM3-luokan pistejohtaja, joka yhdessä kartanlukijansa Markus Määttäsen kanssa kilpaili Autoglym Rallissa uudella Ford Fiesta R2T19 -autolla.

– Auto haettiin M-Sportilta Puolasta heinäkuun alussa ja siitä lähtien sitä on valmisteltu Jyväskylää varten, yhdet testit ennen viime lauantaita uudella autollaan ajanut Joona taustoitti kilpailun jälkeen.

Joona oli mukana Flying Finn Future Star -kilpailun finaalivaiheessa, mutta ei tullut valituksi. Tuon finaalin voittaja Sami Pajari saa täyden kilpailupaketin Suomen MM-ralliin elokuussa, johon Joonakin nyt siis myös osallistuu. Joonalle edessä oleva legendaarinen Keski-Suomen sorasirkus on uran ensimmäinen MM-ralli ja sitä varten Autoglym Ralli tulikin sopivaan saumaan hakea tuntumaa uuteen autoon nopeilta sorateiltä.

Vaikka sastamalainen olikin liikkeellä testimielessä, ei Autoglym Ralliin kuitenkaan ihan vaan “terveisiä” lähdettyä ajelemaan.

– Aina, kun kypärä laitetaan päähän ja numerot kylkiin, ajetaan myös voitosta, Joona muistutti.

Joona oli lopulta luokassaan täysin ylivoimainen ajaen yhdeksälle erikoiskokeelle kahdeksan pohja-aikaa. Sataprosenttinen suorituskaan tältä osin ei ollut kaukana, sillä toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Jan Solans oli vain 1,8 sekuntia Joonaa nopeampi, joka menetti aikaa osuttuaan kuoppaan, jonka seurauksena renkaat kärsivät vaurioita.

Joona voitti luokkansa lopulta lähes puolentoista minuutin marginaalilla ennen Markus Mannista ja kolmanneksi sijoittunutta Solansia, joka on junioreiden MM-sarjan pistejohtaja. Sen lisäksi, että Joonalle testikilpailu oli onnistunut, nappasi hän siis myös komean päänahan Solansin myötä ja kaiken lisäksi Joonan ja Määttäsen nimet kirjoitetaan komeaan kiertopokaaliin yleiskilpailun voittajina. Aiemmin Autoglym Rallin yleiskilpailun voittoa ovat juhlineet muun muassa Tommi Mäkinen, Marcus Grönholm, Carlos Sainz, Juha Kankkunen, sekä Thierry Neuville.

– Suuri kunnia saada nimi samaan joukkoon! Kisasta jäi hyvät fiilikset, kun saatiin hyvät testikilometrit alle, etuvetoisella autollaan useita R5-luokan nelivetoautoja ohjastaneita kuljettajia yleiskilpailussa taakseen jättänyt Joona iloitsi.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 1. elokuuta.

Autoglym Ralli ja luokan 28 lopputulokset

1) Lauri Joona (Ford) 59.43,3
2) Markus Manninen (Ford) + 1.27,5
3) Jan Solans (Ford) + 1.37,1
4) Patric Öhman (Ford) + 2.38,3
5) Arttu Lähdeniemi (Ford) + 6.52,0

 

 

Lue myös! Lindholmin taival Nokialla päättyi huoltotauolle – “Kyllähän se syö miestä” (15.7.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit