Leevi Lintukanto ja Emil Westman Alastaron FRC-viikonlopun tuplavoittajat

23.5.2023 / 19:58
Emil Westman oli TCR-kuljettajista nopein Alastaron radalla (Kuva: FRC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun kauden ensimmäiset SM-pisteet olivat jaossa Alastaron moottoriradalla viime viikonloppuna. Samalla polkaistiin käyntiin uusi sarjakokonaisuus, Finnish Racing Championship (FRC).

Nelipyöräisistä Alastaron radalla mukana nähtiin Legends- ja V1600-luokka, Sprint Challenge NEZ -pisteistä ajaneet Porschet, sekä TCR-luokan ja The Gran Turismo -luokan yhteislähdöt. Tälle kaudelle kotimaisen rata-autoilun ykkösluokaksi kaavailtu TCR Finland koki heti alkuun ison pettymyksen, mukaan kun saatiin TCR-autoja vain kolme kappaletta.

Legends-luokka oli jälleen houkutellut ison määrän kuljettajia, kun pisteistä lähti taistelemaan 45 kuljettajaa. Viikonlopun ykkösnimi oli Leevi Lintukanto, joka vei nimiinsä molemmat lähdöt. Ensimmäisessä lähdössä Lintukanto kukisti Henri Tuomaalan 0,305 sekunnilla, kun toisessa lähdössä voittomarginaali Kalle Merisaloon nähden oli reilut kaksi sekuntia. Merisalo oli ajanut Legendsien avauksessa kolmanneksi ja toisessa lähdössä kolmanneksi sijoittui Marko Kilpiä.

V1600-luokassa Simo Rauhala voitti ensimmäisen kilpailulähdön ylivoimaisesti, reilulla seitsemällä sekunnilla, mutta toisessa kilpailulähdössä Rauhala joutui taipumaan Oskar Dahlbackalle, joka ajoi ruutulipulle ykkösenä reilun puolen sekunnin voittomarginaalin turvin. Dahlbacka oli ollut ensimmäisessä lähdössä kolmas, kun taas toisen sijan nappasi Aapo Skaffari. Toisessa lähdössä kolmanneksi ajoi Niko Kalliokoski.

TCR- ja The Gran Turismo -luokan yhteislähdöissä TCR:ssä voiton vei molemmissa lähdöissä Seat-kuljettaja Emil Westman ja myös kakkos- ja kolmossija menivät samoille kuljettajille, Mika Mäkisen oltua kaksi kertaa toinen ja John K. Westman puolestaan nappasi kaksi kolmossijaa. The Gran Turismossa voitot menivät Raimo Niemelle, sekä Pekka Seppäselle.

Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan kauden avausviikonlopun suomalaisnimi oli Relaa Racing -tiimin junioriohjelmassa tänä vuonna aloittanut Matias Salonen, joka vei nimiinsä toisen kilpailulähdön. Ensimmäisessä kilpailulähdössä liettualainen Robertas Kupcikas ja latvialainen Valters Zviedris olivat vieneet kaksi ensimmäistä sijaa, ennen kolmanneksi sijoittunutta Henri Tuomaalaa. Salosen sijoitus oli neljäs.

Toisessa kilpailulähdössä paalupaikalta startannut Salonen palautti sinivalkoiset värit voittajaksi, kukistaen Tuomaalan reilulla viidellä ja puolella sekunnilla. Thomas Kangro oli kolmas.

– Päätettiin ajaa paalulta kärkeen ja karkuun! Kyyti oli todella hyvää ja päästiin vetämään reilu ero muihin. Tästä on hyvä jatkaa tuleviin kisoihin ilman paineita, vauhti on tiedossa. Kiitokset tiimille ja yhteistyökumppaneilleni viikonlopusta, Salonen kommentoi tiiminsä tiedotteessa voitokkaan kilpailun jälkeen.

Rata-SM-kausi jatkuu 10.-11. kesäkuuta Botniaringin radalla Jurvassa, kun taas FRC nähdään seuraavan kerran tositoimissa 16.-18. kesäkuuta Virtasalmen Motoparkissa.

Alastaron moottoriradan faktat

Pituus: 2,97 km
Leveys: 12-15 metriä
Mutkia: 11 (7 oikealle, 4 vasemmalle)
Avauskilpailu: 1990

FRC / Rata-SM kilpailukalenteri 2023

10.06.-11.06. Botniaring, Jurva
16.06.-18.06. Motopark, Virtasalmi
08.07.-09.07. Kemora, Veteli
22.07.-23.07. Vauhtiajot, Seinäjoki
11.08.-13.08. Pärnu, Viro
01.09.-03.09. Alastaro
16.09.-17.09. Ahvenisto, Hämeenlinna
29.09.-01.10. Alastaro

Kilpailukohtaiset luokat löydät täältä

 

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit