Leffatähti luottavaisin mielin Hyvinkäältä Ranskaan – “Ajettiin loistavat testit”

2.9.2017 / 09:27
Riku Tahkon nimmarille riitti kysyntää Hyvinkäällä torstaina (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Loheacin radalla Ranskassa. Torstaina Hyvinkäällä uuden lyhytelokuvansa “100 Lasissa” ensi-illassa vieraillut Riku Tahko kertoi UrheiluUutiset.comille ajatuksistaan tulevan kilpailun suhteen. Parin kuukauden mittainen kilpailutauko EM-sarjasta on nyt ohi ja Tahko suuntaa Ranskaan luottavaisin mielin.

Kun EM-sarjaa on nyt ajettu kolme osakilpailua ja jäljellä on vielä Ranskan lisäksi Latvian osakilpailu, niin Riku Tahko on kuljettajien EM-sarjassa sijalla 19. Jos ajettiin kaksi edellistä osakilpailua Norjassa ja Ruotsissa radoilla, jotka ovat Tahkolle ennestään tuttuja, niin nyt Ranskan suhteen tilanne on täysin toinen.

– Uusi rata minulle, en ole siellä ajanut aikaisemmin. Olen selostanut sitä telkkariin muutaman kerran ja treenannut simulaattorilla, koittanut löytää vähän ideaa siihen. Sen puolesta tiedän millainen rata, mihin mutkat kääntyy ja niin edelleen. Mutta muut asiat, kuten pito, säädöt ja muut, ne on sitten ihan uutta, Tahko kertoi UrheiluUutiset.comille torstaina lyhytelokuvansa “100 Lasissa” ensi-illassa.

EM-sarjan edellinen osakilpailu ajettiin kesäkuun lopulla, joten kilpailutauko näiltä osin on venynyt jo reiluun kahteen kuukauteen.

– Toisaalta olen ajanut tuolla autolla aika paljon tässä välissä. Kolmen päivän kuvaukset täällä Hyvinkäällä leffaa varten ja testipäivä. Ei tunnu siltä, että olisin ollut autosta kahta kuukautta pois. Ainakin itsestäni tuntuu siltä, että olen valmis ja ei muuta kuin lähdetään kisaamaan, Tahko vakuutti.

Testipäivän Tahkon tiimi vietti viikko ennen Ranskan kilpailua Kouvolan Tykkimäen radalla. Tahko kehui testipäivän antia.

– Ajettiin loistavat testit viikko sitten ja löydettiin autoon tosi paljon uutta juttua. Paransin omaa kierrosennätystäni siellä oikein kunnolla. Sitä kautta se lupaa hyvää myös tulevaan Ranskan kisaan.

Vaikka Loheacin rata onkin siis Tahkolle uusi tuttavuus sen puolesta, ettei hän ole koskaan radalla aiemmin ajanut, niin Tahko ei suostu ottamaan tästä sen suurempaa stressiä, päinvastoin.

– Näen sen kuitenkin hyvänä asiana meidän kannalta, koska se on monelle muullekin EM-sarjaa kiertävälle kuljettajalle uusi rata. Huomasin selkeästi, kun ajettiin Norjassa ja Ruotsissa missä skandinaavikuskit ovat tahkonneet satoja ja taas satoja kierroksia, niin siellä minä olin stepin perässä säädöissä ja muissa, koska en ole ajanut niillä radoilla niin paljon. Sitten joku Barcelona mikä on kaikille uusi, niin selkeästi olen heti paremmassa vauhdissa siellä ja pystyy olemaan viiden joukossa vapaissa harjoituksissa. Sen puolesta uskon, että Loheacin kisa on hyvä meille, Tahko korostaa.

“Uskon, että pystyttäisiin ajamaan finaalipaikasta”

Kauden avausosakilpailussa Barcelonassa Tahko jäi vain parin pisteen päähän paikasta semifinaaleissa. Norjassa taistelu semifinaalipaikasta kariutui viimeisessä alkuerässä Miniin tulleeseen tekniseen vikaan, joka pysäytti auton radan varteen. Ruotsin osakilpailussa olivat sitten rengasrikot Tahkon ja Mini Suomi -tiimin riesana.

– Meillä hajosi kaksi rengasta ja en tänä päivänäkään tiedä mitä siinä oli. Molemmat rengasrikot tapahtui vielä käytännössä suoralla tiellä. Tutkittiin asiaa rengas- ja vannevalmistajan kanssa, molemmat sanoi että kaikki on kunnossa, mutta niinhän ne tietysti aina sanoo. Tokassa alkuerässä seurasin Henningia (Solbergia) ja minulla oli hyvä vauhti päällä. Olin jo lisälenkin kiertänyt ja olisin ollut ykkönen tai kakkonen siinä erässä. Yhtäkkiä suoralla tiellä rengas tyhjäksi. Samoin neljäs alkuerä, aivan unelmastartti ja ekana ensimmäiseen mutkaan. No siitä rengas sitten taittui alle, Tahko kertasi Ruotsin Höljesin osakilpailun tapahtumia.

Rengasongelmat saivat jatkoa vielä Kouvolassa ajetuissa testeissäkin.

– Siitä samasta rengassetistä hajosi kaksi rengasta lisää. Kyllä meinaan Ranskassa ottaa asian puheeksi. Samoilla rengaspaineilla ja vanteilla on ajettu kolme vuotta, että senkään puolesta ei voi mitään olla, Tahko ihmettelee.

Tahko uskoo vakaasti, että vauhti riittää Ranskassa taistelemaan vaikka finaalipaikasta, jos viikonlopun saa viedä ilman suurempia ongelmia.

– Vähimmäistavoite on aina semifinaalipaikka mutta uskon, että pystyttäisiin ajamaan finaalipaikasta. Se semifinaali on kuitenkin sitten sellaista arpapeliä, villi länsi, siinä kohtaa unohdetaan kellot ja aletaan ajamaan mies miestä vastaan kilpaa. Kolme ensimmäistä maaliin tulijaa kun menee finaaliin, niin siinä voi tapahtua ihan mitä vaan, Tahko korostaa.

Ranskan osakilpailussa EM-sarjan Supercar-luokan kahdestatoista semifinaalipaikasta asettuu taistelemaan peräti 35 kuljettajaa ja oman lisämausteensa tulevaan kilpailuun tuovat isäntämaan nuoret ja lahjakkaat kuljettajat, jotka haluavat tottakai kotikisassaan näyttää parasta osaamistaan. On täysin selvää, että neljässä alkuerässä ei isoihin virheisiin ole varaa ja tekniikan suhteen kaiken pitää toimia hyvin, mikäli semifinaaliin haluaa.

– Ollaan pystytty jokaisessa kisassa ajamaan kierrosaikoja kymmenen joukkoon tänä vuonna. Vauhti sinne riittää. Ongelma on ollut se, että ollaan oltu vähän “kiikun kaakun” semifinaalipaikassa kiinni, eikä olla saatu ajettua neljää ehjää alkuerää. On ollut rengasrikko tai ohjaustehostimen rikkoutuminen tai joku pieni juttu, mikä ei hidasta paljoa, mutta hidastaa juuri sen verran, että me jäädään sijalle 14. tai 15, Tahko sanoo.

Ranskassa ajetaan viikonloppuna myös MM-sarjan osakilpailu ja paikan päälle katsojia odotetaan jopa yli 70000. Alkuerät käynnistyvät lauantaina ja ensimmäisissä alkuerissä EM-sarjan Supercar-luokan osalta samaan lähtöön on arvottu suomalaiskuljettajat Tahko ja Jere Kalliokoski.

Lue myös! Kalliokosken tavoitteena ensimmäinen EM-sarjan finaalipaikka – ”Hyvät ajat alkuerissä ja eturivi semifinaaliin” (1.9.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit