MOTORSPORT

Legendaarinen Audi Quattro hurmasi Mikkelin SM-rallissa – “Iso kiinnostus ollut autoa kohtaan”

Reilu viikko sitten ajetussa Mikkelin SM-rallissa oli jälleen kerran mukana runsaasti oheisohjelmaa ja nähtävää yleisölle. Yksi eniten huomiota keränneistä erikoisuuksista oli Petri Opaksen rakentama ja omistama Audi Quattro, legendaarinen B-ryhmän ralliauto, joka on replika Hannu Mikkolan Monte Carlon MM-rallissa vuonna 1986 ajamasta yksilöstä.

31 vuotta sitten ajetussa Monte Carlon MM-rallissa Hannu Mikkola ohjasti Audi Quattron yleiskilpailussa kolmannelle sijalle. Nyt tuosta Mikkolan Audista rakennettu replikaversio ilahdutti ralliyleisöä Mikkelin SM-rallissa. Auton rakentanut ja omistava Petri Opas ajoi autolla ralliviikonlopun ensimmäiset metrit perjantaina raviradan erikoiskokeella. Legendaarinen B-ryhmän ralliauto kiinnosti yleisöä kaikkialla, niin radalla, kuin sen ulkopuolellakin.

– Kyllä siinä itsensä tuntee lähes Kalle Rovanperän tasoiseksi tähdeksi, kun niin iso kiinnostus on ollut autoa kohtaan. Olen hämmästynyt, Opas naurahti lauantai-aamuna Mikkelin torin yleisötilaisuudessa edellisen illan tapahtumia.

Kun tälläistä autoa rakennetaan, niin selvää on, että työtunteja kertyy iso määrä ennen kuin autolla päästään ajamaan mm. juuri Mikkelin SM-rallissa koettuja näytösajoja.

– Kaksi ja puoli vuotta tehtiin neljän kaverin voimin. Toki itse tein siitä suurimman osan. Vähintään neljä tuntia per päivä rakennettiin, niin siitä voi laskea tunnit, Opas taustoittaa.

 

Kuva: Jari Hotti
Petri Opas rakentamansa Audi Quattron ratin takana Mikkelissä (Kuva: Jari Hotti).

 

“Viihdettä heille tarjotaan”

Etenkin ulkomailla legendaaristen vanhojen ralliautojen ja erityisesti juuri b-ryhmäläisten replikoiden rakentaminen on suosittu harrastus ja niitä nähdäänkin usein mukana erilaisissa autourheilutapahtumissa. Opas myöntää, että on saanut myös rakentamastaan ja omistamastaan Audista ostotarjouksia.

– Kyllä niitä tulee ja ihan ulkomaita myöden. Ulkomailta on tullut myös ne suurimmat tarjoukset.

Omistajaa auto ei kuitenkaan ole vaihtamassa.

– Ei ainakaan tässä vaiheessa, Opas hymyilee.

Näytösajot Mikkelin SM-rallissa eivät suinkaan rajoittuneet pelkästään perjantaina ajettuun raviradan yleisöerikoiskokeeseen, vaan Audi ilahdutti yleisöä myös lauantain “metsäpätkillä”.

– Se oli jo alunperinkin toive, että saisin ajaa myös lauantaina. Se on nautinto yleisöllekin, tälläinen auto kun raikaa metsässä aika nätisti. Sitähän ne tulee katsomaan ja viihdettä heille tarjotaan, Opas muistutti.

 

 

Teksti ja video: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com