Legendaarinen Hankiralli lauantaina Historic Rally Trophyn näyttämönä

2.3.2017 / 16:44
Lappeenrantalainen Matti Rinne ajoi Savonlinnassa vasta ensimmäisen rallinsa. Vauhti riitti kuitenkin luokkavoittoon asti. (kuva: Antero Sirviö)

[ A- ] / [ A+ ]

Porvoon ympäristössä ajettava Porvoon Autopalvelu Hankiralli on näyttämönä, kun Historic Rally Trophyn kolmas osakilpailu kuudesta ajetaan lauantaina 4.3. Talven jälkeen valmistaudutaan sitten soraralleihin, kun toukokuussa sarja jatkuu Salossa Teijo-Talot-rallin merkeissä.

HRT-sarjan kaksi ensimmäistä osakisaa Rengossa ja Savonlinnassa päästiin ajamaan loistavissa olosuhteissa. Vaikka sää on ollut eteläisessä Suomessa kaikkea muuta kuin talvinen, saatiin kuin saatiinkin lunta ja pakkasta. Hankirallia edeltävä viikko on ollut myös lauha, mutta ennusteet lupaavat pikkupakkasta viikonlopulle. Olisihan se jo aikakin, että ralli päästään ajamaan. Viime vuonna Hankiralli ei ollut edes kalenterissa ja kahtena edellisenä se jouduttiin perumaan liian lämpimän sään vuoksi.

Porvoon Autopalvelu Hankiralliin ilmoittautuikin huima määrä halukkaita. Kaiken kaikkiaan 199 osanottajan joukossa 81 autokuntaa on historic-luokkaa ja 17 tasanopeuskilpaa ajavia kuljettajia, mikä on tämän talven ennätys. Valikoidusti historic-ralleihin osallistuvia on näemmä melko runsaasti, kun moni jo tämän talven ralleissa esiintynyt jättää Hankirallin väliin. Sen sijaan monen monta uutta nimeä nähdään ensimmäistä kertaa tällä kaudella tositoimissa.

Runsas osanottajamäärä tekee myös pistetaistelun entistä mielenkiintoisemmaksi, kun lähes kaikissa luokissa on useampi kilpailija. Luokissa 15–18 ilmoittautuneita on yksi. Näissä luokissa maaliin tullut kilpailija saa voitostaan vain yhdeksän pistettä.

Porvoon Autopalvelu Hankirallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 60 km. Kilpailukeskus on Porvoon Ammattiopistolla, Perämiehentie 6. Tasanopeusluokka starttaa noin klo 10.00 ja historicien ensimmäinen kuljettaja klo 11.01 Taidetehtaan edustalta. Läntinen Aleksanterinkatu 1. Maaliin kilpailukeskukseen historic-kuljettajia odotetaan noin klo 17.00.

Neljästä mestaruudesta ajetaan

Kaudella 2017 mestaruudesta ajetaan ikäkategorioittain, mutta luokittain kerätään pisteet.

Historic-luokissa -> 69 kärkitrio on Sakari Salminen (lk 3), Jari Ohrankämmen (lk 1) ja Petri Pousi (lk 2).

Historic -> 75 on kaksikon Pekka Altti (lk 6) ja Janne Kanerva (lk 7) hallussa tasapistein. Jussi Lappalainen (lk 5) on kolmas samoilla pisteillä.

Historic ->81 on Henry Äyräväisellä (lk 8) hyvin hanskassa, kun Mazda-mies repäisi kolmen pisteen eron kakkosena olevaan Jukka Soimetsään (lk 12). Toni Sinkkonen (lk 13) on pisteen päässä Soimetsästä kolmantena.

Uusimpien autojen ikäkategoriassa Historic ->90 Ilkka Koskela (lk 16) kahden pisteen karkumatkalla ennen Kari Holmebergia (lk 15). Kari Mutkala (lk 16) on kolmantena neljä pistettä Koskelaa jäljessä.

Nuottisarjaa ja samalla luokkansa johtaa Petteri Koskenala (lk 21) maksimipistein. Vesa Rissanen (lk 21) on kakkosena 18 pisteellä ja Ilkka Pohjonen (lk 19) kolmantena myös 18 pisteen turvin.

Anjalan Janne Kanerva on tänä talvena ollut kahdesti kilpailun nopein, jatkuuko sama tahti Hankirallissa?

Lähde: HRT:n tiedote


Facebook kommentit