Legendaarinen Nordschleife kutsuu, Trogen Saksaan – “Rata on minulle todella tuttu”

24.6.2020 / 20:07
Sami-Matti Trogen hyppää BMW:n rattiin (Kuva: Walkenhorst Motorsport / Swoosh Communications).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime aikoina digitaalisen autourheilun puolella brittiläisen Williams Esports -tiimin väreissä urakoinut Sami-Matti Trogen kilpailee tulevana viikonloppuna Saksassa.

Sami-Matti Trogen, 18, osallistuu tulevana viikonloppuna 51. kerran ajettavaan Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy -kilpailuun. Kyseessä on legendaarisella Nurburgringin Nordschleifen radalla ajettava rata-autoilun neljän tunnin mittainen kestävyyskilpailu. Trogen kilpailee Walkenhurst Motorsport -tiimin BMW M2 CS Racing -autolla, tiimikaverinaan Mario Von Bohlen.

– Rata-ajo on kiinnostanut minua koko ajan ja nyt siihen on auennut hieno mahdollisuus, johon haluan ehdottomasti tarttua. Alkukausi rallin parissa oli mielenkiintoinen ja opettavainen ja antoi Suomen talviolosuhteissa hyvän mahdollisuuden ajotuntuman ylläpitämiseen, mutta kyllä veri vetää radalle, Trogen sanoo tiedotteessaan.

Trogen osallistui viime talvena kolmeen SM-ralliin SM3-luokassa. Rovaniemeltä tammikuussa tuli luokan neljäs sija, mutta Mikkelissä ja Joensuussa taival päättyi keskeytykseen. Tiedotteen mukaan rallitoiminta on Trogenin osalta päätetty siirtää pysyvästi sivuun ja nyt keskittyminen on suunnattu siis rata-autoiluun.

Koronaviruspandemian pistäessä keväällä käytännössä kaikki “oikean autourheilun” sarjat jäihin, on Trogen kilpaillut ahkerasti digitaalisen autourheilun puolella. Maaliskuussa Trogen ehti käydä Ranskassa ajamassa onnistuneen GT3-testin ja kesäkuussa vierailu Saksassa toi takataskuun kilpailulupaan vaadittavan perustason lisenssin.

– Olen lennellyt Saksaan suorittamaan niin sanottua Permit-lisenssiä ja nyt minulla on vihdoin virallisesti lupa ajaa Saksassa kilpaa ja lähteä kilpailujen kautta hakemaan seuraavaa, korkeampaa lisenssitasoa. Tavoitteena on toistaiseksi ajaa puhtaita kisoja maaliin, jotta etenkin lisenssiasia edistyy, Trogen taustoittaa.

Nordschleifen rata on Trogenille tuttu etenkin simulaattorin kautta, onhan lohjalainen autourheilun huippulupaus tahkonnut yhtä maailman legendaarisinta rataa lähes 100 tuntia. Myös Saksan lisenssin suorittamisessa, sekä Walkenhurst Motorsport -tiimin testeissä on kierroksia kertynyt parikymmentä, joten missään nimessä kylmiltään ei Trogen joudu kilpailuun radan osalta lähtemään.

– Rata on minulle todella tuttu ja siellä on tullut vedettyä muun muassa 24 tunnin kisoja simulaattorilla. Todella kiva päästä ajamaan ihan oikealle radalle ja luvassa onkin paljon ajamista neljän tunnin kisoissa, Trogen hehkuttaa.

Walkenhurst Motorsport -tiimi tuo kilpailuun täysin uuden BMW M2 CS Racing -auton. Kyseessä on tälle BMW M240i -auton seuraajalle ensimmäinen kilpailu kautta aikojen ja sillä tullaan kilpailemaan ensi vuonna BMW Cupissa.

– On mahtavaa päästä vetämään ihan uudella M2:lla! Koska auto on uusi kaikille, kilpailut ovat luonnollisesti samalla testiä tiimille. Kunhan korkeampi lisenssi on aikanaan taskussa, mietitään sen jälkeen seuraavia mahdollisia steppejä, Trogen päätti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit