Legends-mestari Nisula Porschen puikkoihin

16.6.2016 / 17:14
Relaa Racingin Emil Westman ja Raimo Niemi saavat Botniaringille seurakseen Juha Nisulan. (kuva: Santeri Lehtonen)

[ A- ] / [ A+ ]

Kauhajokelaisella Relaa Racing tiimillä on edessään yksi kauden kohokohdista, kun Porsche GT3 Cup Challenge –rata-autoilusarja jatkuu kauden toisella osakilpailulla Jurvan Botniaringillä tulevana lauantaina. Relaa Racing lähtee jälleen peräti kolmen auton voimin kilpailuun, sillä Raimo Niemen ja Emil Westmanin lisäksi tiimissä nähdään Legendseistä tuttu Juha Nisula.

Edellinen Ahveniston kilpailu toukokuun lopussa päättyi Relaa Racingin osalta kaksoisvoittoon, kun Westman nappasi voiton ja Niemi oli toinen. Junior Programissa ajava Westman odottaa menestystä myös Botniaringiltä.

– Ahvenisto oli hieno menestys siihen nähden, että se oli minulle ensimmäinen kisa Porschella ja alku tahtoo ihan missä tahansa lajissa olla aina vähän vaikea. Kaikki on tässä Porsche-touhussa vielä kuitenkin minulle suhteellisen uutta. Botniaring on erittäin tuttu paikka ja kotirata, joten ehdottomasti voitto lähden sieltä myös hakemaan. Luokka 4:n tehokkaammille autoille pitkistä suorista on toki etua, mutta koitetaan paikata sitä tilannetta hanskalla, itse luokka 3:n Porschella ajava Westman pohtii.

Raimo Niemelle Ahveniston kilpailu oli todellinen tulikaste pitkästä urasta huolimatta, sillä konkari ajoi ensimmäiset kilpailulähtönsä uudella luokka 4:n Porsche GT3 Cup Type 991 -autollaan. Tuloksena upeasti sijat viisi ja kaksi.

– Ahvenisto oli todella hyvä kisa. Olen todella tyytyväinen niin omaan kuin Emilin suorittamiseen ja tietysti se näkyy nyt myös siinä, että johdamme tiimimestaruuspisteissä. Samaa tahtia yritetään ehdottomasti jatkaa nyt kotikisassamme. Oma tavoite on olla Botniaringillä viiden parhaan joukossa, mutta kyllähän se olisi makeata lähtövoittokin napata. Aika paljon säätömuutoksia olemme nyt autoon tehneet, sillä Botniaring on paljon nopeampi ja jouheampi rata, minkä pitäisi sopia hyvin tälle minun autotyypilleni, Niemi ennakoi.

Kolmantena kuljettajana Relaa Racingin riveissä Botniaringillä nähdään siis Juha Nisula, joka ajaa elämänsä ensimmäisen kilpailun Porschella. Nisulalla on taustallaan vankka usean vuoden kokemus Legends-rata-autoista, mutta nyt edessä on jokseenkin uusi maailma.

– Legendseillä olen ajanut viiden vuoden ajan ja voittanut muun muassa Semi Pro –mestaruuden, joten sinänsä rata-ajon niksit ovat kyllä hallussa. Tämä kausi siinä touhussa on kuitenkin mennyt vähän pieleen ja sitten kun kuulin, että Raimolla olisi auto vapaana, niin pakkohan siihen tilaisuuteen oli tarttua ja päästä kokeilemaan, millaista Porschen GT3 Cup -autolla on ajaa kilpaa, Nisula kertoo.

– Tehoa on ainakin nyt alla sitten roimasti enemmän ja kun Botniaring on myös minun kotiratani, niin hieno juttuhan tämä on. Legendeissä olen tottunut tiukkaan kilpailemiseen, joten luulisin siitä olevan Porscheissakin etua, vaikka ihan niin monta autoa ei radalla olekaan samaan aikaan. Tavoitteena on se, että viimeiseksi ei saa jäädä ja pistetään nyt Raimolle sen verran painetta, että koitetaan häntä myös vähän nokittaa, Nisula naurahtaa heittää painetta Niemen suuntaan.

Lähde: Relaa Racingin tiedote


Facebook kommentit