Legendsit ajoivat Seinäjoella kaksi kilpailua – Nisula ja Petäjä viikonlopun voittajat

25.7.2019 / 14:47
Sunnuntain kilpailun voittaja Jyrki Petäjä (Kuva: Hannu Lehtola).

[ A- ] / [ A+ ]

Seinäjoen Vauhtiajojen tämän vuoden pääluokkana nähtiin Suomen suurin rataluokka Legends. Tällä kaudella ensimmäistä kertaa SM-arvoisena ajettava Legends oli Vauhtiajoissa mukana kansallisena kilpailuna, joten SM-pisteitä ei jaettu.

Legendsit ajoivat Seinäjoella kaksi kilpailua. Lauantaina voittajana ruutulipulle kapeassa betonirännissä tykitti kotikylän Juha Nisula. SM-sarjassa sijalla 14. olevalle Nisulalle jäi sunnuntailta vain luu käteen, sillä hän kolaroi kevyesti Tuomas Plosilan kanssa.

– Pääsin paalupaikalta hyvin matkaan ja sain kasvatettua muutaman sekunnin kaulan. Sen jälkeen pystyin kontrolloimaan kisaa loppuun saakka. Ainoa moka oli, etten hoksannut siinä ison yleisön edessä ladata yhtä oikein nopeaa kierrosta, jolla olisi voinut irrota paalupaikka seuraavaankin kisaan. Sunnuntaina sitten starttasin viidennestä ruudusta ja sekin meni hyvin siihen saakka, kun olin noussut kolmanneksi. Yritin Plosilasta ohi ja sen verran osuttiin, että renkaasta lähti pala ja se oli sitten siinä, Nisula kertasi tapahtumia.

Sunnuntaina saatiin siis uusi voittaja. Parasta vauhtia kuumalla katuradalla piti Jyrki Petäjä.

– Sain hyvän lähdön. Vaikka lopussa takana tulleet saavuttivat, ei hätää ollut. Ajoin parhaan kierrosajan lähdön lopussa, joten pito vain parani iltapäivän aikana, Petäjä kommentoi.

Yksi mukana olleista, Veijo “Veejo” Tolonen, on aina mukana, kun Legendseillä jossain kilpaillaan. Lauantaina viidenneksi ja sunnuntaina komeasti neljänneksi ajaneen Tolosen tunnelmointi kiteyttää hyvin Seinäjoen Vauhtiajoja, sekä Legends-luokan henkeä.

– Vaikka rata jakaa mielipiteitä, on sitä kumminkin hienoa päästellä. Kiitosta vielä mukana olleille ja onnittelut voittajille. Ja olihan siellä yleisöäkin, Tolonen hehkutti.

Tällä kertaa Vauhtiajojen ajotapahtumista vastasi Radalle.com-organisaatio, Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden hoitaessa vain radan rakennuksen ja purun. Tulevaisuutta pohdittiin kuitenkin aurinkoisella mielellä ja ensi vuonna Vauhtiajojen on tarkoitus olla osana Rata-SM-sarjaa. Kilpailusta vetovastuun ottaa vuoden tauon jälkeen Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat.

Lue myös! Vauhtiajot Battle keräsi yleisöä ja kehuja – Häggblom ja Ylinen Varsovaan (23.7.2019)

Teksti: Toni Lönnroos, Legendsien tiedotus


Facebook kommentit