Lehmiä tiellä, rallin maailmanmestari koki kauhunhetkiä – Katso video!

5.3.2016 / 13:57
Sebastien Ogier ja kartanlukija Julien Ingrassia (Kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa on vuosien saatossa totuttu siihen, että joskus tielle saattaa osua eläinkunnan edustajia ottamaan lähituntumaa ralliautoiluun. Joskus on tilanne päättynyt törmäykseen, mutta onneksi suurimmaksi osaksi nämä kohtaamiset ovat jääneet läheltä piti tilanteiksi. Yksi näistä läheltä piti tilanteista koettiin Meksikon MM-rallin toisena ajopäivänä, kun rallin kolminkertaisen maailmanmestarin ja MM-pistejohtajan Sebastien Ogierin eteen osui lauma lehmiä.

Rallissa toisella sijalla ajava Volkswagen-kuljettaja joutui yllättävän tilanteen eteen seitsemännellä erikoiskokeella. Vain Ogierin nopea reagointi ja taidokas väistöliike toivat tällä kertaa lehmille lisää elinaikaa. Tosin ei olisi tarvinnut lehmien olla paikalla kuin muutama sekunti aikaisemmin tai Ogierin saapua tilanteeseen muutama sekunti myöhemmin, niin törmäys olisi ollut väistämätön tosiasia.

– El Chocolaten ensimmäisellä ajokerralla meillä oli todellinen kauhunhetki, kun eteemme tuli lehmiä. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, mutta ei toki haittaisi yhtään jos ne karjaportit pidettäisiin kiinni, Ogier lähetti terveiset paikalliselle farmarille.

Video Ogierin ja lehmien kohtaamisesta (Volkswagen Motorsportin Facebook-sivu)

Meksikon MM-ralli jatkuu lauantaina kello 16.53 alkaen ja edessä on pisin kilpailupäivä, kun yhdeksälle erikoiskokeelle kertyy yhteispituutta reilut 152 kilometriä. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia ja suomalaisten edesottamuksia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti


Facebook kommentit