Leinosella vauhdikas SM-finaalin kenraali – “Kerran nokan ja pari kertaa katon kautta ympäri”

27.9.2018 / 11:01
Heikki Leinonen on ajanut hyvän tulokaskauden SM3-luokassa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan seitsemäs ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Turun ja Salon seudulla. Samalla päättyy myös Heikki Leinosen tulokaskausi rallin kotimaisessa arvosarjassa.

Heikki Leinonen on ajanut tänä vuonna tulokaskaudellaan rallin SM-sarjassa kaikissa kuudessa osakilpailussa kovatasoisessa SM3-luokassa kymmenen parhaan joukkoon. Tulokaskauden viimeinen haaste SM-rallien osalta on edessä tulevana viikonloppuna, kun kauden seitsemäs osakilpailu vie rallisirkuksen Turun ja Salon seudulle.

– Odottavainen, jännittynyt ja pirteä. Hyvin positiivinen.

Näin kuvaili Leinonen fiiliksiään pari päivää ennen viimeisen SM-rallin starttia. Edessä on kauden neljäs kaksipäiväinen kilpailu Rovaniemen, Mikkelin ja Seinäjoen SM-rallien jatkoksi. Perjantaina ohjelmassa on kolme erikoiskoetta ja lauantaina ajetaan loput viisi erikoiskoetta.

– Haasteellinen kilpailu on edessä ja erityisesti perjantai on pitkä päivä, Leinonen pohti tulevaa viitaten perjantai-aamuna käynnistyvään nuotitusvaiheeseen, joka suoritetaan ennen illan erikoiskokeita.

– Turku on kyllä tuntemattomampi paikka minulle. Ei ole siellä päin tullut kilpailtua aiemmin, Kainuun suunnalta tiimeineen eteläiseen Suomeen saapuva Leinonen muisteli.

Eteläisemmässä Suomessa Leinonen ehti piipahtaa jo viime viikonloppuna, kun ohjelmassa oli tulevaan SM-ralliin valmistautuminen Jari-Pekka Rallin myötä. Alla oli uudemman korimallin Honda Civic Type-R omasta tallista, eli ei siis SM-sarjasta tuttua Peugeotia, mutta etuvetoinen kuitenkin, joka tarjosi kaluston puolesta samanlaisia piirteitä kuin “ranskalainen leijonakin”. Tarkoituksena oli ajaa ennen kaikkea nuottitreeniä, mutta tästä kilpailusta muodostuikin sitten varsin lyhyt.

– Tuli hieman erilainen kokemus mitä lähdettiin hakemaan. Ensimmäiselle pätkälle ajettiin jaettu pohja-aika ja toisella mentiin sitten kerran nokan kautta ympäri ja pari kertaa katon kautta ympäri, Leinonen kertaa Heinolan tapahtumia.

Tulevan SM-finaalin kenraali ei siis kilometrejä juurikaan tarjonnut, mutta toisaalta tässä kohtaa voidaan kaivaa varastosta se vanha ja luotettava sanonta: huono kenraali kun lähes poikkeuksetta tietää sitä hyvää ensi-iltaa.

– Toivotaan ainakin, Leinonen naurahtaa.

– Käytiin vielä kuluvalla viikolla ajamassa useampaankin otteeseen, valoja kohdilleen ja muutenkin. Että ei pääse tulemaan sitä kauhua ajamiseen, eikä se äkkiseltään ainakaan siltä tuntunut.

Todella moni kuljettaja on tällä viikolla ennakkopuheissaan nostanut esiin sen, että tärkeintä on tulevana viikonloppuna saada hyvä lopetus SM-kauteen, tulostavoitteista on harva enää numeroilla puhunut.

– Samoilla linjoilla mennään meilläkin. Ei lähdetä suotta tulostavoitteilla keulimaan, vaan koitetaan parhaamme ja keskitytään tarkasti. Pyritään hyvään suoritukseen kaikin puolin, Leinonen päätti.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu käynnistyy perjantai-iltana Metsämäen raviradalta Turusta ja maaliin Salon Astrum Keskukseen saavutaan lauantaina iltapäivällä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

 


Facebook kommentit