Lemmetin hyvin alkanut kilpailu päättyi pettymykseen – “Harmitti ihan vietävästi”

4.2.2019 / 10:04
Mika Lemmetin kilpailu Hankasalmella päättyi keskeytykseen (Kuva: Timo Pullikka).

[ A- ] / [ A+ ]

F-rallisarjan avausosakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Hankasalmella. Laihialainen Mika Lemmetti osallistui Revontuliralliin kartturinaan Eetu Hellsten, mutta hyvin alkanut kisa katkesi kolmannelta sijalta, kun BMW:n laturi lopetti toimintansa.

Täksi kaudeksi rallisprintin ralliin vaihtanut Mika Lemmetti aloitti vauhdikkaasti, kun hän jäi ensimmäisellä erikoiskokeella pohja-ajasta vain reilun sekunnin ollen toiseksi nopein.

– Ykkönen oli leveää ja nopeaa tietä, lähti heti tulemaan ihan hyvin, Lemmetti kertasi.

Toinen erikoiskoe oli pienempää tietä ja siellä Lemmetti jäi kärkiajasta kymmenen sekuntia. Kokonaistilanteessa sijoitus oli nyt kolmas, kun edessä oli kilpailun pisin erikoiskoe ja alkava vaiva ilmoitteli jo itsestään.

– Huomattiin kakkosella, että jännite alkaa laskemaan. Kolmannella ek:lla oli pituutta lähes 19 kilometriä. Sen aikana jännite hiipui jo olemattomiin ja lopullinen niitti tuli, kun päästiin melkein huoltoon saakka. Meillä ei ollut uutta laturia mukana ja vaikka se olisikin jostain löytynyt, sitä ei olisi ehtinyt huoltoajan puitteissa vaihtaa, joten jouduttiin heittämään pyyhe kehään, Lemmetti taustoitti.

– Harmitti ihan vietävästi, oli jo kisaan valmistautuessa sattunut kaikenlaista ja kun lopulta päästiin ajamisen makuun, tuli tämä episodi. Positiivisena asiana reissusta jäi käteen vauhti, jatketaan menoa seuraavassa osakilpailussa, Lemmetti päätti.

F-rallisarjan seuraava osakilpailu ajetaan 23. helmikuuta Kuhmoisissa.

Teksti: Toni Lönnroos, Lemmetti Racingin tiedotus


Facebook kommentit