MOTORSPORT

Leppävirran SM-rallisprintissa mukana yli 150 kilpailijaa – Tienpinta vaihtuu soraksi

Rallisprintin SM-sarjan kesätauko on ohitse, kun sarjapisteistä ajetaan lauantaina Leppävirralla. Leppävirta Racing Teamin järjestämä kilpailu, PT EnergiaPoraus SM-rallisprint, käynnistyy kello 12.00 ensimmäisen kilpailijan lähtiessä Mustinmäen perinteiselle 2,9 kilometrin pituiselle reitille.

Leppävirran kilpailu on SM-sarjassa kauden viides. Kausi alkoi helmikuussa kahdella talviosakilpailulla, jolloin pisteistä ajettiin Kuopiossa ja Siikajoella. Toukokuussa kilpailtiin pikipinnalla, sarjan asvalttiosakilpailut ajettiin Raahessa ja Kauhajoella. Leppävirran kilpailussa päästään soralle ja myös kauden viimeinen SM-osakilpailu lokakuun puolivälissä Huittisissa kilpaillaan soralla.

SM-rallisprintin yhteydessä kilpaillaan paitsi kaksi- ja nelivetoisten Suomen mestaruudesta, mutta myös rallisprintin Suomen juniorimestaruudesta, sekä senioreiden, naisten, nuorten, sekä V1600-luokan Suomi Cup –mestaruuksista. Ja Mustinmän kilpailu on näiden lisäksi myös AKK:n Itä-Suomen alueen aluemestaruusosakilpailu. Tämä tietää sitä, että mukaan on tulossa maamme nopeimman sarjan kovimmat kuljettajat. Leppävirran kilpailuun on ilmoittautunut peräti 157 kilpailijaa ja mukana ovat kaikki lajin Suomen huiput.

Kaksivetoisissa neljän SM-osakilpailun jälkeen pistejohdossa on parkanolainen Mikael Vuotari 45,5 pisteellään. Väkivahvaa takavetoista Toyota MR 2 -autoa käskyttävä Vuotari yrittää Leppävirralla pitää takanaan sarjapisteissä toisena olevaa laihialaista Mika Lemmettiä. Hän kilpailee takavetoisella Toyota Starletilla. Pisteitä Lemmetillä on 42,5. Kolmantena sarjapisteissä on kauden aikana Opel Kadettilla ja Ford Escortilla kilpaillut kuortanelainen Jukka Vähämäki. Pisteitä hänellä on 41,5. Leppävirralla Vähämäki kilpailee Kadettilla.

Vaikka kuudesta osakilpailusta on nyt ajettu jo viisi niin jo nyt on varmaa, että mestaruuspisteiden tavoittelu jatkuu vielä Leppävirroillakin tiukkana. Vaikka osakilpailustaan voittaja saa luokasta riippuen joko 10 tai 11 pistettä, niin esimerkiksi nelivetokaluston sarjassa lajin erityismiesten ja useita Suomen mestaruuksia takavuosina jo keränneet Mäntsälän Tomi Hallia ja Raahen Pekka Keski-Korsu ovat saaneet toisistaan eroa vaivaiset puoli pistettä. Kuusinkertaisella mestarilla Hallialla on kasassa 40 pistettä ja Keski-Korsulla 39,5 pistettä. Kolmantena SM -pisteissä on härmäläinen Jari Koski, hänellä pisteitä on 32. Koko kärkikolmikko ajaa nelivetoisilla Mitsubishi Lancereilla.

Mustinmäen kilpailussa on aivan erityistä latausta, sillä peräti kaksi seuran kilpailijaa hallitsee tällä hetkellä omien sarjojensa kärkipaikkoja. Valtteri Kauhanen on voittanut juniorimestaruussarjan tähän mennessä ajetut kaikki neljä osakilpailua ja johtaakin 72 kilpailijan sarjaa jo 11 pisteellä. Mutta vaikka johto on näin selkeä niin on aivan varmaa, että mies ”laulattaa” Opeliaan täysillä myös kotiyleisön edessä.

Myös Suomi Cupin senioreissa johtopaikka on isäntäseuran kilpailijalla. Timo Malava johtaa tätä luokkaa kolmella osakilpailuvoitolla ja yhdellä kakkossijalla. Kuopion Jari Pehkonen samoin kuin Nokian Tarmo Ollila pistävät kuitenkin Malavalle tiukasti hanttiin, sillä Pehkonen tulee Malavasta kahden ja Ollila taas Pehkosesta samoin kahden pisteen päässä.

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com