Leppihalme kilpailee RX Academyssa Kaanaan osakilpailussa – “Hyvä tilaisuus päästä ajamaan EM-sarjan tauolla”

6.7.2017 / 18:41
Jussi-Petteri Leppihalme kilpailee Kaanaan radalla tulevana viikonloppuna (Kuva: RX Academy).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokassa kahden osakilpailun jälkeen pisteissä toisena oleva Jussi-Petteri Leppihalme tekee paluun rallicrossin SM-sarjaan tulevana viikonloppuna, kun hän osallistuu Kaanaan radalla RX Academy -luokan kilpailuun.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu kauden kolmannella osakilpailulla Kaanaan radalla tulevana viikonloppuna ja mukana Hyvinkään, sekä Honkajoen osakilpailujen tapaan nähdään myös sarjan tämän vuoden uutuus, oheisluokka RX Academy. Luokan tuorein kuljettajakiinnitys on Jussi-Petteri Leppihalme, 25, viime vuoden rallicrossin SM-sarjan Supercar-luokan pistenelonen, joka tällä kaudella kilpailee EM-sarjassa Super1600-luokassa.

– Meillä on todella pitkä tauko EM-sarjassa ennen seuraavaa, Ranskassa (syyskuussa) ajettavaa osakilpailua, joten tämä oli hyvä tilaisuus minulle päästä ajamaan kilpaa kovatasoisessa sarjassa, EM-sarjassa Super1600-luokan pisteissä toisena kahden ajetun osakilpailun jälkeen oleva Leppihalme kommentoi päätöstään lähteä mukaan RX Academyn Kaanaan osakilpailuun.

Leppihalmeelle RX Academy ja tuleva kilpailukalusto, Renault Clio Cup RX -auto, ovat uusia tuttavuuksia, mutta sarjan alkukauden tapahtumista Leppihalme on hyvin perillä.

– Olen seurannut miten kaksi ensimmäistä RX Academyn osakilpailua ovat menneet ja todella vaikuttunut kuljettajien tasosta, Leppihalme kehuu.

Kaanaan rata toki on tuttu, ajoihan Leppihalme viime kaudella siellä Supercar-luokan autolla SM-osakilpailun, mutta uusi auto siis ei. Perjantain vapaat harjoitukset ovatkin Leppihalmeelle erittäin tärkeät, sillä:

– En pääse ajamaan testiä ennen viikonloppua, joten odotan todella innolla perjantaina ajettavia vapaita harjoituksia.

Leppihalme kilpaili kartingissa vuosina 2005-2008 ennen siirtymistään rallicrossin pariin. SM-sarjan Autokrossi-luokasta tuli pronssia vuonna 2010. EM-sarjan Super1600-luokassa Leppihalme ajoi vuosina 2011-2012 kaksi osakilpailuvoittoa ja oli kauden 2012 loppupisteissä pronssilla. Vuonna 2013 Leppihalme ajoi EM-sarjassa muutaman osakilpailun Supercar-luokassa.

– On hienoa, että “Juspe” on päättänyt kilpailla RX Academyssa tänä viikonloppuna. Olen varma, että hän voi oppia tästä kokemuksesta, aivan kuten kaiki meidän kuljettajamme joka kerta, kun he hyppäävät autoihinsa, RX Academyn päällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

RX Academyn alkukausi on ollut todella jännittävä, sillä kummassakin ajetussa osakilpailussa voittoon on kaasutellut eri kuljettaja ja itse asiassa yksikään kuljettaja ei ole kahdessa osakilpailussa seissyt palkintopallilla kahta kertaa.

– Se on jännä tilanne, että kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa kuusi mahdollista palkintosijaa ovat menneet kuudelle eri kuljettajalle. Odotammekin innolla sitä, että pääsemme näkemään ketkä tänä viikonloppuna nousevat palkintopallille, Pinomäki hehkuttaa.

RX Academyn pistetilanne 2/5 osakilpailua

1) Jesse Kallio 44
2) Kalle Markkanen 42
3) Jami Kalliomäki 35
4) Marat Knyazev (RUS) 35
5) Martins Lapins (LAT) 34
6) Samuli Vuorisalo 29
7) Jari Huttunen 28
8) Sami-Matti 26
9) Kristian Kiviniemi 21
10) Troy Dowel (AUS) 18
11) Ada-Marie Hvaal (NOR) 12
12) Nathan Heathcote (GBR) 12

Tulevat osakilpailut: 8.7. Kaanaa, 19.8. Jalasjärvi, 23.9. Kouvola

Lue myös! Leppihalmeelle viides sija Höljesista – ”Pientä tekniikkamurhetta läpi viikonlopun” (4.7.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit