Leppihalme kolmas EM-rallicrossissa Belgiassa: “Oli kaikenlaista pientä”

15.5.2017 / 10:59
Kyyti on kunnossa, mutta sekä Portugalissa että Belgiassa Leppihalme putosi voittotaistelusta pienen kolaroinnin seurauksena.

[ A- ] / [ A+ ]

Jussi-Petteri Leppihalme ajoi kolmanneksi rallicrossin Super1600-luokan EM-osakilpailussa Belgian Mettetissä. Suomalaistalli Set Promotionin Renault Twingolla ajava Leppihalme voitti yhden alkuerän, ja selvisi semifinaalivaiheeseen kolmantena kuljettajana. Semifinaalissa Leppihalme ajoi toiseksi ja ansaitsi finaaliin lähtöpaikan toiseen riviin.

– Vauhti oli oikeastaan ihan hyvää, mutta kaikenlaista pientä harmia oli koko ajan. Pientä puskemista ja kolaria ja sellaista. Finaalissa sain aivan unelmalähdön ja pääsin kilpailun kärkeen. Palan matkaa finaalia johdin, mutta sitten takaa Artis Baumanis pukkasi minut nurmikolle. Olin ihan matkustajana siinä kohtaa. Pääsin kuitenkin jatkamaan vielä kolmantena. Lopulta Baumanis sitten kaatoi, ja tuli punainen lippu ja finaali jäi siihen. Voitto oli siinä timanttitarjottimella jo tyrkyllä, mutta vähästä se nyt jäi kiinni. Harmittaa luonnollisesti, Leppihalme totesi.

– Vähän rouva Fortuna näyttää nyt hanuria. Menohaluja olisi, mutta kun ei oikein natsaa, parkanolaiskuski lisäsi.

Finaalin voitti Kasparas Navickas (LTU, Skoda Fabia) ennen Janno Liguria (EST, Skoda Fabia) ja Leppihalmetta.

Kilpailu Super1600-luokassa on tasainen. Kahden osakilpailun jälkeen Leppihalme ja Baumanis jatkavat kolmatta paikkaa 44 pisteellään. Navickas johtaa (50 p.) ja Ulrik Linnemann (DEN, Peugeot) on toisena (45 p.).

– Pistetilanne on tasainen. Siinä mielessä on ihan hyvä mieli. Piste-ero ei ole katastrofaalinen mitenkään. Tästä jatketaan seuraaviin kisoihin ihan hyvällä fiiliksellä, koska vauhti on kunnossa kuitenkin, Leppihalme sanoi.

EM-sarja jatkuu kesäkuun lopussa Ruotsissa.

Lähde: Jussi-Petteri Leppihalmeen tiedote


Facebook kommentit