Leppihalme palaa rallicrossin EM-sarjaan: “Tarkoitus on ajaa mestaruudesta”

2.3.2017 / 14:15
Jussi-Petteri Leppihalme palaa rallicrossin EM-sarjaan, ja lähtee hakemaan S1600-luokan mestaruutta.

[ A- ] / [ A+ ]

Jussi-Petteri Leppihalme palaa rallicrossin EM-sarjaan. Parkanolainen kilpailee suomalaisen Set Promotion –tallin Renault Twingolla S1600-luokassa.

Leppihalme, 24, kilpaili EM-sarjassa kausilla 2011 ja 2012, ja saavutti kaksi osakilpailuvoittoa ja jälkimmäisenä vuotena sarjan pronssia.

Hän on kilpaillut myös muutaman EM-osakilpailun Supercar-luokassa sekä SM-sarjassa. Viime vuonna hän sijoittui SM-sarjan Supercar-luokassa neljänneksi.

– EM-sarja on ollut mielessä joka talvi, kun on mietitty mitä ajetaan. Viime ja edellisenä syksynä ajoin testiäkin. Budjettikysymyshän tämä on ollut. Nyt saatiin paketti kuntoon, Leppihalme sanoo.

– Kyllä on tarkoitus ajaa mestaruudesta ja nousta isoihin poikiin (Supercar-luokkaan) ajamaan MM-sarjaa. Se on tavoite, ja töitä tehdään kovasti. Piiruakaan en anna periksi, mutta ei anna kukaan muukaan. Ajamaan siellä joutuu ihan tosissaan. Taso on todella kova. Siellä on nuoria uusia kuskeja, ja sitten on vanhoja tuttujakin. Siinäkin mielessä ihan mukava lähteä kisoihin taas mukaan, Leppihalme sanoo.

Leppihalme pitää EM-sarjassa menestymistä uransa jatkon kannalta tärkeänä.

– Halvempi olisi ajaa Suomessa Supercarilla, mutta täällä ei ole oikein varteenotettavaa kalustoa tarjolla. Uran jatkon kannalta EM-sarja on kuitenkin oikea paikka. Mahdollisuudet edetä ovat siellä paremmat. Lisäksi tunnen tiimin ennestään. Fiilis on luottavainen ja rauhallinen. Kun ensimmäinen kisa lähestyy, niin ehkä alkaa jännittää vähän, mutta ei ainakaan vielä, Leppihalme miettii.

Hän pääsee testaamaan uutta kalustoaan viiden päivän ajan Ranskassa ja Portugaliassa ajettavissa testeissä.

– Minulla on sellainen olo, että sieltä tulee hyvinkin nälkäinen mies viivalle, jolla tavoite on aika selkeä. Tiimin puolesta tunnemme hänet entuudestaan ja tiedämme hänen potentiaalinsa, sanoo Set Promotion tallipäällikkö Jussi Pinomäki.

Set Promotionin toisena kuskina EM-sarjassa ajaa venäläinen Timur Shigaboutdinov. Tiimi ajaa EM-sarjassa kahdella etuvetoisella Renault Twingolla.

– Timur on ajanut meillä jo useamman vuoden. Vauhdin puolesta hän ajaa podiumille. Meillä on nyt hyvä kaksikko ajamassa, ja voimme varmasti taistella mestaruudesta ja mitaleista, Pinomäki lisää.

EM-sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua, ja kaikki osakilpailut järjestetään MM-sarjan kilpailujen yhteydessä. EM-sarjan kausi alkaa huhtikuun lopussa Portugalissa.

Lähde: Jussi-Petteri Leppihalmeen tiedote

Lue myös: Grönholm omalla tiimillä MM-sarjaan


Facebook kommentit