Leppihalme rynni paalupaikalle, finaali jäi kesken avausmutkassa: “Säädetään vähän kuskin jalkaa”

23.4.2017 / 20:42
Jussi-Petteri Leppihalmeen paluu EM-sarjaan oli lähellä täydellistä. Finaalin paalupaikka vaihtuikin kuudennen sijaan avausmutkan kolaroinnin vuoksi.

[ A- ] / [ A+ ]

Jussi-Petteri Leppihalme pääsi starttaamaan paalupaikalta Super1600-luokan finaaliin EM-sarjan avauksessa Portugalissa. Ensimmäisen mutkan kolarointi jätti hänet kuitenkin finaalin kuudenneksi.

Finaalin voitti Ulrik Linnemann (Peugeot 208) ennen Kristian Szaboa (Skoda Fabia) ja Artis Baumanista (Skoda Fabia).

Set Promotionin Renault Twingolla EM-sarjaan palannut Leppihalme onnistui viikonloppuna jokseenkin täydellisesti finaalia lukuun ottamatta.

– Vähän tuli kolaria. Pyörät otti yhteen, takapää lähti lentoon ja sillä sipuli. Pyörätkin siinä sitten irtosivat että kisa jäi siihen, Leppihalme totesi.

– Jäin vähän lähdössä. Väistin Linnemannia, joka osui ensin vähän Szaboon. Sitten mentiin lisälenkille Szabon kanssa rintarinnan ja pyörät vaan kilkkasivat, hän kertasi.

Ennen finaalia Leppihalme oli jo voittanut oman semifinaalilähtönsä. Vaikka hän jäi finaalissa siis kuudenneksi, on parkanolainen EM-sarjassa avauskisan jälkeen neljäntenä, sillä pisteitä jaetaan myös alkueristä ja semifinaalista.

– Ihan ok viikonloppu. Vauhdillisesti ei ole mitään hätää. Lähdöt ovat nyt minun kohdallani pääroolissa. Tänään otin kyllä hyviä startteja ihan datankin mukaan, mutta finaalissa sitten oli vähän liikaa kierroksia ja jäi auto sutimaan. Kuskin jalkaa vähän säädetään, niin voitoista ajetaan, Leppihalme totesi.

Linnemann (27p.) johtaa sarjaa. Szabolla on 26, Kasparas Navickasilla 22 ja Leppihalmeella 21 pistettä. Super1600-luokan EM-kausi jatkuu toukokuun toisena viikonloppuna Belgiassa.

Lue myös Leppihalme kärjessä lauantain jälkeen

Lähde: Jussi-Petteri Leppihalmeen tiedote


Facebook kommentit