Leukemiaan sairastuneen australialaiskuljettajan tila ei ole kohentunut

16.10.2018 / 08:00
RX Academy on suomalaisen Set Promotion pyörittämä sarja (Kuva: RX Academy).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RX Academyssa viime ja tänä vuonna kilpailleella Troy Dowelilla diagnosoitiin elokuussa akuutti leukemia eli verisyöpä. Dowelin Facebook-sivulla tiedotettiin pari kuukautta kemoterapiahoitojen käynnistymisen jälkeen, että australialaisen tila ei valitettavasti ole kohentunut.

Troy Dowel oli elokuussa, viikko ennen RX Academyn Kouvolan osakilpailua, matkalla Irlantiin, kun hän tunsi olonsa erittäin huonovointiseksi. Usean päivän ajan kestäneiden tutkimusten tuloksena Dowel sai vastaanottaa huonoja uutisia, kun hänen diagnosoitiin sairastuneen leukemiaan eli verisyöpään. Dowel siirrettiin jatkohoitoon kotimaahansa Australiaan, missä kemoterapiahoidot käynnistettiin välittömästi.

Pari kuukautta myöhemmin Dowelin Facebook-sivulla julkaistu tiedote ei tuonut nuorukaisen tilanteesta hyviä uutisia, päinvastoin.

– Tilanne Troyn tilan suhteen ei ole hyvä. Valitettavasti hoito-ohjelma, jonka tarkoituksena oli poistaa syöpä Troyn kehosta, ei ole onnistunut poistamaan kaikkia leukemiasoluja. Viimeisin seulonta on osoittanut, että Troylla on leukemian muodoista hypodiploidia, joka on erittäin vaikea poistaa, Dowelin Facebook-sivulla kirjoitetaan.

Dowelin hoito jatkuu seuraavaksi tehostetulla kemoterapiahoidolla, jonka kautta lääkärit toivovat pääsevänsä hoito-ohjelmassa seuraavalle tasolle. Dowelin Facebook-tiedotteen mukaan vaikkakin lääkärit ovat luottavaisia sen suhteen, että Dowelin hoito-ohjelma tulee tuottamaan toivottuja tuloksia, niin samalla hän tulee myös kärsimään hyvin vaikeista sivuvaikutuksista, sekä heikentyneestä kehon immuunijärjestelmästä.

UrheiluUutiset.com wishes Troy all the best in his fight! We all hope that you can get back in normal life soon as possible and of course, we hope to see you back in the race action very soon!

Lue myös! Australialaiskuljettaja sairastui vakavasti – RX Academylta tsemppiterveiset videon muodossa (28.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit