Liimataiselle ensimmäinen mestaruus, Rajalalle kaksi mitalia – “Hyvä mies voitti”

24.3.2019 / 20:02
Mika Liimatainen ja Joni-Pekka Rajala mestaruustaistelussa (Kuva: Joonas Martiskainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Jäärata-ajon SM-sarja saatiin päätökseen Torankijärven jäällä, Kuusamossa. Jaossa oli kaksi Suomen mestaruutta, kaksi Cup-mestaruutta, sekä yhteensä kuusi SM-mitalia. Kausi piti sisällään neljä osakilpailua kahden kilpailuviikonlopun aikana, kun kausi oli avattu helmikuussa Paltamosta.

Super Saloon -luokkien hallitseva tuplamestari Joni-Pekka Rajala lähti hakemaan Kuusamosta toista peräkkäistä tuplamestaruutta, mutta tällä kertaa tuloksena oli yksi SM-kulta ja sen rinnalle yksi SM-hopea. Vakioliukueste-luokassa Rajalan johtomarginaali Mika Liimataiseen nähden ennen Kuusamon viikonloppua oli kolme pistettä ja lauantain jälkeen se kasvoi kuuteen pisteeseen.

Sunnuntai oli kuitenkin Liimataisen päivä, joka nousi loppupisteissä lopulta Rajalan kanssa tasoihin, mutta koska viimeisen lähdön voitti Liimatainen ja Rajala oli kolmas, meni mestaruus Liimataiselle. Näin Liimatainen kirkasti viimevuotisen SM-hopeansa konneveteläisen ensimmäisellä jäärata-ajon Suomen mestaruudella lyöden ratkaisuhetkillä luokan hallitsevan mestarin.

– Kaikki oli pelissä, mutta ihan ei riittänyt voittoon. Finaalin kakkossija olisi tuonut mestaruuden kolmen pisteen erolla, mutta jossittelematta on sanottava, että hyvä mies voitti, Rajala myönsi rehdisti tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Vakioliukueste-luokassa SM-pronssi meni Emil Westmanille. Erikoisliukuesteissä Rajala uusi Suomen mestaruutensa lyöden loppupisteissä Tero Tukiaisen 12 pisteellä. SM-pronssin nappasi puolestaan Jussi Kokkonen. Sunnuntain finaalissa Rajalalle riitti Suomen mestaruuteen kakkossija ja Tukiaisen pitäminen takanaan.

– Luokan voittaja (Tero Kivipelto) meni todella lujaa. Itselleni ei ollut merkitystä kuin sillä, että Tukiainen piti pitää takana. Pitää olla tyytyväinen sijoituksiin ja tästä tähdätään kohti toukokuussa alkavaa rallicrossin SM-sarjaa. Toki ajotuntumaa pitää tälläkin välin pitää yllä jokamiesluokan kisoissa, Rajala suunnitteli.

Supercar- ja V1600-luokissa ei osallistujamäärä riittänyt tänä vuonna SM-arvoon, joten näissä luokissa taisteltiin Cup-mestaruudesta. Supercar-luokassa Panu Mertala uusi viimevuotisen ykkössijansa ennen toiseksi loppupisteissä noussutta Jere Kalliokoskea, joka voitti Kuusamossa finaalin molempina päivinä. Kolmas sija meni Matti Nisulan nimiin.

V1600-luokassa Toni Lähteenmäki juhli mestaruutta jo vuonna 2014, mutta sen jälkeen akaalaisen palkintokaappiin oli tullut kaksi hopeaa, yksi pronssi ja yksi neljäs sija. Nyt Lähteenmäen jääratakausi päättyi kuitenkin parhaalla mahdollisella tavalla, kun uran toinen mestaruus tuli kuuden pisteen erolla ennen Westmania, luokan hallitsevaa mestaria. Kolmanneksi sijoittui Jarkko Tähtinen, vain yhden pisteen erolla ennen Tommi Hallmania.

Jäärata SM-sarjan pistetilanteet 4/4 osakilpailua

Super Saloon vakioliukuesteet

1) Mika Liimatainen (KonnMK/UA) 123
2) Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) 123
3) Emil Westman (KokUA) 102
4) Jussi Kokkonen (KaMK) 100
5) Tero Tukiainen (ParkUA) 76
6) Tero Kivipelto (VetUA) 50

Super Saloon erikoisliukuesteet

1) Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) 126
2) Tero Tukiainen (ParkUA) 114
3) Jussi Kokkonen (KaMK) 108
4) Emil Westman (KokUA) 87
5) Tero Kivipelto (VetUA) 57
6) Jari Pääkkölä (SiikUA) 44

Supercar neliveto vakioliukuesteet

1) Panu Mertala (ScPalas) 123
2) Jere Kalliokoski (AL-Härmä) 119
3) Matti Nisula (ViiUA) 68
4) Arto Vimpari (RoRa) 57
5) Ari-Pekka Niemi (JaMoKe/UA) 54
6) Jukka Holtinkoski (RoRa) 27

V1600 vakioliukuesteet

1) Toni Lähteenmäki (AMM) 120
2) Emil Westman (KokUA) 114
3) Jarkko Tähtinen (AAU) 99
4) Tommi Hallman (Koi-SavUA) 98
5) Miko Kiminki (LapinlAU) 87
6) Petri Ortju (TamUA) 80

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit