MOTORSPORT

Lindberg jännittävän sekuntitaistelun ykkönen Mäntsälässä – “Nyt tuntuu hyvältä”

Janne Lindberg voitti viime lauantaina Mäntsälän ympäristössä ajetun Mäntsälä Rallin, joka oli Historic Rally Trophy -sarjan kauden kolmas osakilpailu. Lindberg onnistui toistamiseen nappaamaan Historic-luokkien nopeimman kuljettajan tittelin.

Mäntsälässä ajettiin tällä kaudella nyt ensimmäistä kertaa sorapinnalla kahden talvikisan jälkeen ja taistelu luokkavoitoista oli todella tiukkaa. Kilpailun Historic-luokkien kolmen kärki oli omaa luokkaansa. Janne Lindberg voitti kolmella sekunnilla Kimmo Juhannusvuoren. Kolmanneksi sijoittunut Timo Kuukka jäi voittajasta 4,3 sekuntia. Neljänneksi sijoittunut Matti Jaatinen jäi jo puolisen minuuttia.

Mäntsälä Rallissa ajettiin kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus oli noin 62 kilometriä. Lämmin sää helli rallikansaa, kun elohopea nousi lähelle hellerajaa. Kilpailijoilla oli paikka paikoin melkoisen tukalat olot, kun lämpötila auton sisällä nousi heikon saunan lukemiin.

Tero Salminen aloitti kilpailun väkevimmin. Juhannusvuori jäi 1,9 sekunnin päähän ja Lindberg oli kolmantena, 3,6 sekuntia perässä.

– Auto valmistui vasta perjantai-iltana ja myös pientä arkuutta oli ensimmäisillä pätkillä havaittavissa kuljettajassa. Saksasta saatiin männät ihan viime tipassa. Paljon tarvittiin apujoukkoja, jotta saatiin auto ylipäätään ajokuntoon, kertasi Lindberg kisan alkuvaikeuksia.

Ennen kuin Lindberg viidennellä erikoiskokeella meni johtoon, Juhannusvuori kahdesti ja Jaatinen kerran kävi tiputtamassa Salmisen kärjestä. Kun Lindberg otti kisassa komennon, Salminen oli pudonnut viidenneksi ja eroa kärkeen oli kertynyt 15,8 sekuntia.

– Tasaisesti koko ajan yritettiin ajaa kovaa. Alkukankeuden jälkeen yhtäkkiä havahduttiin siihen, että nyt porukka menee tosi kovaa ja meidän on vauhtia lisättävä, jos meinataan pärjätä, Salminen kommentoi.

Lindberg onnistui jättämään Juhannusvuoren 1,3 sekunnilla taakseen ja tiesi, ettei mikään ole vielä varmaa.

– Tiedettiin, ettei tässä vaiheessa voi vielä nenää alkaa kaivaa. Ajettiin kyllä ihan täysillä, jotta pystyttiin pitämään Kimmo takana. Tiesin etukäteen, että Juhannusvuori, Juha Laaksonen, Kuukan Timppa, Karjalaisen Tommi ja moni muukin on kova vastus. Samoin Salmisen Tero veti vanhalla Corollalla tosi kovaa alun, todella hatun noston arvoinen suoritus. Nyt tuntuu hyvältä, hienoa se on olla nopein kuski kaikista, Lindberg hehkutti.

Historic Rally Trophyn osakilpailuissa lähdetään luokkajärjestyksessä ja luokassa 12 ajavalla Lindbergillakin numerot auton kyljessä ovat lähes aina päälle 50:n.

– Ehkä sitä pienemmällä numerolla ajaisi hieman erilaisempaa ajolinjaa. Nyt on vain maltettava pysyä puhtaalla uralla, mikä on välillä ”väärä tapa” minun ajotyylilleni. Voisi se välillä olla kiva ajaa pienemmälläkin numerolla, tuumaili voittaja.

Lindberg oli kauden kolmessa osakisassa toistamiseen kilpailun nopein Historic-kuljettaja.

– Samaa rataa jatketaan. Lammin kisan kakkossija vieläkin vähän harmittaa, vaikka talvesta on jo näin paljon aikaa. Tämä oli hieno taistelu- ja ajovoitto, nyt tuntuu hyvältä.

Nuottisarjalaisten kilpailun voitti Joose Kojo. Kakkoseksi ajanut Harri Leponiemi jäi yli kaksi minuuttia. Etukäteen odoteltiin vanhojen rallikonkareiden Antero Laineen ja Jarmo Mikkosen taistelua voitosta, mutta kumpikin keskeytti tekniseen vikaan toisella erikoiskokeella. Historic Rally Trophyn seuraava osakilpailu ajetaan Orimattilassa 7. heinäkuuta.

Historic Rally Trophyn luokkavoittajat Mäntsälässä

Luokka 1: Antti Heinänen
Luokka 2: Matti Leander
Luokka 3: Juha Mäkitalo
Luokka 4: Sami Jaakkola
Luokka 5: Tero Salminen
Luokka 6: Sami Taskinen
Luokka 7: Kimmo Juhannusvuori
Luokka 8: Arttu Karttunen
Luokka 9: Pertti Blomroos
Luokka 10: Juha Salo
Luokka 11: Vesa Glad
Luokka 12: Janne Lindberg
Luokka 13: Matti Jaatinen
Luokka 14: Antti Siikala
Luokka 15: Ilkka Kiviniemi
Luokka 16: Miika Leino
Luokka 17: Ilkka Koskela
Luokka 19: Juha Selänne *
Luokka 20: Petri Fromholdt *
Luokka 21: Joose Kojo *
Luokka 22: Teemu Koivisto *

* = Historic Rally Trophyn nuottisarja

Teksti: Kikka Kuosmanen, HRT-sarjan tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com