Lindberg jatkaa SM3-luokassa ensi kaudella – “Päätös oli luonnollinen”

3.12.2017 / 07:11
Jussi Lindberg vauhdissa Mikkelin SM-rallissa helmikuussa (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Jussi Lindberg jatkaa ralliuraansa tutulla kalustolla ja tutussa luokassa rallin SM-sarjassa kaudella 2018.

Tällä kaudella Renault Twingolla rallin SM-sarjan SM3-luokassa neljänneksi sijoittuneen porvoolaisen Jussi Lindbergin, 23, oli tarkoitus siirtyä nelivetoisen auton puikkoihin, mutta liian moni muuttuva asia teki siitä lähes mahdotonta.

– Meni liian vaikeaksi vaihtaa SM2-luokkaan, sillä ei olisi aika riittänyt tutustua uuteen autoon. Vielä kun kartanlukijakin vaihtuu, niin tähän väliin siinä olisi liian paljon muutoksia. Lopulta päätettiin jatkaa SM3-luokassa osittain myös taloudellisista syistä ja tänä vuonna kilometrit alkoivat olemaan jo vertailukelpoisia muihin, joten päätös oli luonnollinen, Lindberg selvittää.

Kalusto ja luokka pysyvät siis samana, mutta kartanlukijaksi Toni Nuikan tilalle astelee porvoolainen Tuuka Tyyskä, 32, jolla on plakkarissa mm. mestaruus Suomi Cupista kahden vuoden takaa. Kaksikolla on selkeänä tavoitteena taistella aivan SM3-luokan terävimmässä kärjessä tulevalla kaudella.

– Usko on siihen, että monipuolisella harjoittelulla voidaan saavuttaa minkä värinen mitali tahansa, sillä tänä vuonna harjoittelu jäi olemattoman vähäiseksi ja silti pystyttiin ajamaan sarjassa neljänneksi. Myös Tulevaisuuden Tähti -kilpailuun aion tähdätä nyt kokonaisvaltaisemmin, Lindberg toteaa.

Rallin SM-sarjan käynnistää tammikuun lopulla Rovaniemen ympäristössä ajettava Arctic Lapland Rally. Sarjassa ajetaan kuluneen vuoden tapaan yhteensä seitsemän osakilpailua, joista kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta viiden parhaan, sekä kauden päättävän finaalikilpailun pisteet lasketaan kilpailijoiden lopullisiin SM-pisteisiin.

Teksti: Taneli Niinimäki, Jussi Lindbergin tiedotus


Facebook kommentit