Lindbergin pettymysten viikonloppu Pohjanmaalla – “Testit meni paremmin kuin viime vuonna”

24.6.2018 / 10:58
Jussi Lindberg vauhdissa Pohjanmaa Rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa kilpaileva Jussi Lindberg oli kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa hyvässä vauhdissa kauden viidennessä osakilpailussa, Seinäjoen ympäristössä ajetussa Pohjanmaa Rallissa.

Rallin oli tarkoitus käynnistyä perjantaina (15.6.) kahdella erikoiskokeella, mutta ensimmäisellä erikoiskokeella sattunut ikävä onnettomuus keskeytti kilpailun kuitenkin avauspäivän osalta. Kilpailu käynnistyi uudestaan lauantaina, jolloin ohjelmassa oli yhteensä kuusi erikoiskoetta.

Tasaisen varmasti läpi päivän suorittanut Jussi Lindberg taisteli tiukasti SM3-luokan palkintosijoituksista aivan rallin viimeiselle erikoiskokeelle saakka, mutta kovan taistelun jälkeen maalissa oli kuitenkin tyytyminen luokan viidenteen sijaan.

– Kisa meni ihan ok. Lauantain pari ensimmäistä pätkää ei tuntunut puhdistuvan ollenkaan, joten siellä oli aika liukasta varmasti monella. Vitosella ja kutosella löydettiin lisää vauhtia ja oltiin parhaimmillaan kolmantena. Kahdella viimeisellä erikoiskokeella tultiin sitten kyllä niin riskirajoilla, kun voi tuolla autolla vaan tulla ja sitten tuli kuitenkin aika ruma selkäsauna, Lindberg harmitteli.

– Tämä oli kuitenkin kauden paras suoritus, vaikka jäätiinkin lopussa. Ajo oli tasaista suunnilleen koko ajan.

Vaikka Lindberg ajoikin ehjän ja tasaisen kilpailun Pohjanmaan lakeuksilla, oli mies silti pettynyt lopulliseen sijoitukseensa.

– Kyllähän se pettymys oli, kun viidenneksi jäätiin. Mahdollisuus oli kuitenkin jopa toiseen sijaan. Tällä kaudella ei ole ollut vielä yhtään näin kovatasoista kilpailua. Yleensä olen tottunut nousemaan takaa-ajajan roolista, mutta nyt tiputtiinkin alaspäin, kertoi Lindberg.

Kilpailun jälkeen ei ollut kuitenkaan aikaa hengähtää, sillä suuntana oli Kuortaneen urheiluopisto ja Tulevaisuuden Tähti -kilpailun valintatestit, joihin Lindberg selviytyi alkukauden tulosten perusteella. Toista kertaa kilpailussa mukana ollut Lindberg oli reissun antiin tyytyväinen, vaikka valinta ei tälläkään kertaan osunut kohdalle.

– Testit meni paremmin kuin viime vuonna, mutta taso ei kuitenkaan ole hellittänyt yhtään. Opettavainen reissuhan tämä taas oli. Täytyy nyt yrittää päästä ajamaan treeniä ja ehkä myös joku kisa tässä tauon aikana, Lindberg päätti.

Rallin SM-sarja jatkuu kesätauon jälkeen 31. elokuuta käynnistyvällä kauden kuudennella osakilpailulla, joka ajetaan Sastamalan ja Huittisten ympäristössä.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Taneli Niinimäki, Jussi Lindbergin tiedotus


Facebook kommentit