Lindholm ajaa SM-finaalin kenraalin Italiassa – “Ei hirmu kaukana kärjestä pitäisi olla”

18.9.2018 / 13:00
Vasemmalta oikealle, Raitanen, Korhonen, Pietarinen ja Lindholm (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen osallistuvat tulevana viikonloppuna ajettavaan Rally Adriaticoon Italiassa. Kilpailu kuuluu Italian rallimestaruussarjaan ja se ajetaan sorateillä. Suomalaiskaksikko starttaa reitille HMI (Hyundai Motorsport Italia) -tiimin Hyundai i20 R5:lla.

Tuleva ralli ajetaan Perugian ja Anconan alueiden sorateillä. Kilpailukeskuksena toimii Maceratan maakunnassa sijaitseva Cingoli. Emil Lindholm sanoo, että edessä oleva ralli toimii hyvänä harjoituksena ennen Salon ja Turun alueilla ajettavaa SM-rallikauden päättävää osakilpailua, joka on ohjelmassa viikko Rally Adriaticon jälkeen. Lindholmille tuleva kilpailu on ensimmäinen soraralli Hyundain ratissa.

– On mielenkiintoista nähdä, miten Hyundai soralla käyttäytyy. Edessä on täysin uusi ralli ja uusi reitti. Tiimistä sain kuulla, että alueen tiestö on jouhevaa ja perinteistä italialaista soratietä nopeampaa. Aikaisempina vuosina keskinopeudet rallin erikoiskokeilla ovat olleet noin 110 km/h tasolla, Lindholm tietää.

Lindholm sanoo, että hän lähtee Italiaan pärjäämään. Kilpailun voittajasuosikkina reitille starttaa rallin viitenä edellisvuonna voittanut Skodan italialaiskuljettaja Umberto Scandola.

– On hyvä päästä ennen SM-finaalia ajamaan kilpaa soralla. Ei meidän hirmu kaukana kärjestä pitäisi olla. Taso on kova, mutta mielenkiinnolla odotan kisaa. Edessä on ralli, joka pitäisi sopia kaltaiselleni kuljettajalle paremmin kun monelle italialaiskuljettajalle, Lindholm ennakoi.

Rallin avauspäivänä perjantaina ohjelmassa on pimeässä ajettavia erikoiskokeita, jotka tuovat kilpailuun omat haasteensa.

– En ole ajanut lisävaloilla rallia soralla kun kerran aiemmin, viime vuonna kauden viimeisessä SM-rallissa Lempäälässä. Pimeys tuo omat haasteensa ajamiseen ja nuottiin. Nykypäivän lisävalot ovat tehokkaat, mutta eivät nekään ihan kaikkia kohtia tiestä valaise.

– Tässä on taas hyvä mahdollisuus rakentaa nuotistani mahdollisimman tarkka, jotta pienimmätkin virheet karsiutuisivat siitä pois. Hyvä ralli kokemuspankkiini, Lindholm päätti.

25. kerran ajettava Rally Adriatico käynnistyy perjantaina kello 14.31 Suomen aikaa. Avauspäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 23,90 kilometriä. Ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta ja 85,50 ek-kilometriä. Kilpailu päättyy lauantai-iltana noin kello 20.00 Suomen aikaa. Mukana suomalaisista nähdään myös Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen, SM1-luokan tämän vuoden Suomen mestarit.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus


Facebook kommentit