Lindholm dominoi, Heikkilällä mahdollisuus tehdä historiaa – “Ajoimme omaa ajoamme”

3.10.2021 / 05:59
Emil Lindholm ja upea suomalainen syysmaisema (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

15 erikoiskoetta, 11 pohja-aikaa ja johtomarginaali kahden ajopäivän jälkeen reilu minuutti. WRC3-luokka on kulkenut Jyväskylän MM-rallissa tähän mennessä Emil Lindholmin dominoidessa tapahtumia.

Edellisenä viikonloppuna Kokkolassa rallin SM-sarjan SM1-luokan Suomen mestariksi kruunattu Emil Lindholm jatkoi lauantaina Jyväskylän MM-rallissa siitä mihin perjantaina jäi. Perjantain jälkeen Lindholmin johtomarginaali WRC3-luokassa oli 17,1 sekuntia ja kun espoolainen GRX-tiimin kuljettaja avasi lauantain kolmella peräkkäisellä pohja-ajalla, kasvoi ero toisena olevaan Mikko Heikkilään jo 47,3 sekuntiin.

Vielä iltapäivän lenkilläkin Lindholm nakutti neljä pohja-aikaa lisää, vaikka sanoikin jo varmistelleensa.

– Hyvin meni. Aamupäivästä ajettiin ja iltapäivästä jo hieman varmisteltiin, koska heti Kakaristo-Hassin toisella ajokerralla isot irtokivet pääsivät pari kertaa yllättämään. Meillä oli jo eilen muutama tilanne tielle nousseen kiven kanssa ja rajuja pohjapanssariosumia. Päätin, että ajan niin, että ainakin yritän ehtiä väistämään isoimpia kiviä, Lindholm kommentoi tiedotteessaan.

Ennen sunnuntaita ja Jyväskylän MM-rallin viimeistä ajopäivää, Lindholmin ja Heikkilän välinen aikaero on reilun minuutin. Lindholmin mukaan kaikki keskittyminen on nyt suunnattu WRC3-luokan voittoon ja jos aiemmin seurannassa oli myös WRC2-luokan kuljettajien ajat, niin siihen tuli stoppi lauantain aikana.

– He ajavat omaa sarjaansa ja me omaamme. Ajoimme iltapäivän täysin omaa ajoamme ja emmekä oikeastaan enää seuranneet muiden aikoja, Lindholm taustoitti.

Lindholmin mainitsemista kivistä yksi oli aiheuttaa luokkajohtajalle harmia, mutta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

– Se oli sellainen nypyn yli kääntynyt vasen, jossa nyppylän jälkeen pimennossa ollut kivi löi todella kovaa oikeaan etukulmaan ja olin varma, että jotain hajosi, mutta ei. Skodamme kesti! Pitkästä aikaa oli tuuriakin mukana, Lindholm iloitsi.

 

Mikko Heikkilän Skoda Fabia Rally2 Evo -auto TGS Worldwide -tiimin huollossa (Kuva: Sami Lamminaho / AKK).

 

 

 

“Takaa tullaan ohi jos vain annetaan”

Kolmella suomalaiskuljettajalla on mahdollisuus tehdä suomalaista rallihistoriaa tänä viikonloppuna, saavuttamalla saman kalenterivuoden aikana kahdesta Suomesta ajetusta MM-rallista MM-sarjan virallisen luokan palkintosijoituksen. Heistä tosin vain Mikko Heikkilä on jo kiinni tässä saavutuksessa, mikäli nurmijärveläinen vain säilyttää sijoituksensa kolmen parhaan joukossa maaliin asti.

Heikkilän lisäksi Rovaniemellä helmikuussa palkintosijoituksen saavuttivat Kalle Rovanperä yleiskilpailun puolella, Esapekka Lappi WRC2-luokassa, sekä Teemu Asunmaa WRC3-luokassa. Rovanperän mahdollisuudet palkintosijoitukseen menivät lauantaina, Lapilla on yleiskilpailun puolella matkaa kolmanteen sijaan 25,3 sekuntia ja Asunmaa puolestaan on WRC3-luokassa neljäntenä, 16,6 sekunnin päässä kolmantena olevaa Eerik Pietarista perässä.

– Ehdottomasti tavoitteena on sijoituksen säilyttäminen. Huomenna pitää kuitenkin vielä ajaa täysillä, takaa tullaan ohi jos vain annetaan. Täytyy välttää virheitä ja varoa rengasrikkoja, ettei kävisi mitään. Olen tyytyväinen myös päivän kahteen ek-pohjaan. Varsinkin Patajoki ykkösen kaikkien Rally2-autojen pohja-aika oli päivän kohokohta, Heikkilä hehkutti.

Lauantaina Heikkilä kärsi yhden rengasrikon ja saman koki myös Pietarinen. Kaksikon välinen aikaero ennen sunnuntaita on 8,4 sekuntia.

– Hyvä päivä! Erikoiskoeajat olivat kilpailukykyisiä ja auto tuntui hyvältä. Vain rengasrikko 14. erikoiskokeella oli pieni takaisku tänään, Pietarinen kommentoi Facebook-sivullaan.

Asunmaa menetti perjantaina hankkimansa kolmannen sijan lauantaina Pietariselle. Alavutelaisen menoa on vaikeuttanut huonoimmalla mahdollisella hetkellä iskenyt syysflunssa.

– Eroa “podiumiin” on reilut 16 sekuntia, joka on aika vaikea kiriä täällä. Ajetaan huomenna hyvä ja puhdas päivä ja katsotaan mihin se riittää ja aina voi sattua jotain. En ota paineita sijoituksesta tässä kohtaa. Tänään taas metsäpätkien jälkeen otin taas hieman Buranaa ja vointi ei ole kohentunut, muttei myöskään pahentunut, Asunmaa kuvaili olotilaansa.

Suomalaiskuljettajilla on WRC3-luokassa komea viitoisjohto, kun urallaan ensimmäistä kilpailua nelivetoautolla ajava Lauri Joona nousi lauantaina espanjalaisen Pepe Lopezin ohi viidenneksi. Kärkikuusikosta sijat yksi, kaksi, sekä neljä, viisi ja kuusi ovat Skoda-kuljettajien hallussa, kun taas ainoana ei-Skoda-kuljettajana Volkswagenilla kilpaileva Pietarinen pitää hallussaan kolmatta sijaa.

Sunnuntaina ajettavat kilpailun neljä viimeistä erikoiskoetta polkaistaan käyntiin kello 8.35, kun 11,75-kilometrinen Laukaa ajetaan ensimmäisen kerran.

WRC3-luokan tilanne 15/19 ek:n jälkeen

1) Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda) 2.06.42,5
2) Mikko HeikkiläTopi Luhtinen (Skoda) + 1.00,8
3) Eerik PietarinenAntti Linnaketo (Volkswagen) + 1.09,2
4) Teemu AsunmaaMarko Salminen (Skoda) + 1.25,8
5) Lauri JoonaMikael Korhonen (Skoda) + 4.37,3
6) Pepe Lopez-Borja Odriozola ESP/ESP (Skoda) + 4.57,3
7) Riku TahkoMarkus Soininen (Hyundai) + 7.12,4
8) Egon Kaur-Silver Simm EST/EST (Volkswagen) + 11.51,9
9) Raul Jeets-Andrus Toom EST/EST (Skoda) + 12.51,9
10) Martin Vlcek-Karolina Jugasova CZE/CZE (Hyundai) + 18.40,7

Lindholmin keskinopeus: 114,3 km/h
Pohja-ajat: Lindholm 11, Heikkilä 3, Pietarinen 2, Kaur 1

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet, Facebook
YouTube-video: Rallin MM-sarja


Facebook kommentit