Lindholm dominoi Kouvolassa, uran ensimmäinen soravoitto SM-sarjan kuninkuusluokassa

8.9.2020 / 07:28
Emil Lindholm on voittanut tällä kaudella SM1-luokan kolmessa SM-rallissa (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja teki viime lauantaina paluun pitkältä, puolen vuoden mittaiselta kilpailutauolta, kun kauden neljäs ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Kouvolassa. SM-sarjan kuninkuusluokka kulki startista aina maaliin asti Emil Lindholmin komennossa.

GRX-tiimin Emil Lindholmin, 24, tavoite täyttyi sataprosenttisesti Kouvolan SM-rallissa viime viikonloppuna. Ennen rallin SM-sarjan kauden neljättä osakilpailua Lindholm kun korosti hakevansa Kouvolasta voittoa ja sarjasäännöt huomioiden viittä lisäpistettä. Lindholm ja Teemu Asunmaa starttasivat Kouvolaan SM1-luokan tasapisteissä.

– Kun loppupisteistä pitää jättää yksi osakilpailu pois, niin meillä on Kouvolassa mahdollisuus kasvattaa pistesaalistamme viidellä pisteellä. Mestaruudesta ajaminen jää joka tapauksessa sarjan viimeiseen osakilpailuun Seinäjoelle, mutta toki kaikki pisteet ovat aina kotiinpäin ja niilläkin voi olla ratkaiseva merkitys, Lindholm painotti tiedotteessaan Kouvolan SM-rallin alla.

Lindholm oli voittanut aiemmin urallaan SM-sarjan kuninkuusluokan, SM1-luokan, Rovaniemellä ja Mikkelissä molemmissa kerran, sekä kahdesti Joensuussa. Nuo kaikki neljä aiempaa ykkössijaa olivat tulleet talviralleista, joten nyt tullut voitto oli SM1-luokan osalta Lindholmille uran ensimmäinen SM-sarjassa sorarallista. Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa johtivat kilpailua ensimmäisestä erikoiskokeesta aina viimeisen erikoiskokeen maaliin asti.

Tosin voittomarginaaliksi jäi lopulta vain 5,3 sekuntia ja vain siksi, että ennen viimeistä erikoiskoetta johtomarginaali oli lähes 20 sekuntia.

– Yllättävän täpärälle meni. Iltapäivän toinen lenkki oli haasteellinen ajaa ensimmäisenä autona. Tiellä oli mutaa ja minun piti piirtää sinne omat ajolinjani. En ottanut yhtään riskejä, koska pito vaihteli paljon. Välillä oli syviä uria, kuivaa ja taas seuraavan mutkan takana liukasta mutaa, TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla kilpaillut Lindholm kuvaili.

Kouvolan SM-rallin seitsemästä ajetusta erikoiskokeesta Lindholm vei nimiinsä viisi.

– Ralli meni niin kuin pitikin. Tänään oli kiva ajaa. Ajoimme ehjän kilpailun ja meillä ei ollut ainoatakaan tilannetta. Fiilis oli koko ajan hyvä. Myös automme tuntui todella hyvältä ja kiitos siitä tiimille. Kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneille. Voittoa tavoiteltiin ja se tuli. Olemme suoritukseemme tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa kolmen viikon kuluttua Seinäjoella, Lindholm päätti.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Seinäjoella 25.-26. syyskuuta. Lindholm vie mestaruuden varmuudella nimiinsä, mikäli hän on Seinäjoella lopputuloksissa Asunmaan edellä. Mikäli Asunmaa voittaa Seinäjoella, on hän puolestaan Suomen mestari, vaikka Lindholm sijoittuisikin toiseksi. Mikäli Asunmaa on toinen, riittää Lindholmille mestaruuteen kolmas sija.

Mikäli Asunmaa sijoittuu kolmanneksi tai heikommin, on Lindholm mestari, vaikka olisi tuloksissa Asunmaan takana tai keskeyttäisi. Toisin sanoen mestaruusmahdollisuutensa säilyttääkseen Asunmaan on sijoituttava vähintään kahden parhaan joukkoon. Kaikkien luokkien SM-pistetilanteet löydät täältä, SM-sarjan erikoistilastot täältä ja Seinäjoen SM-finaalin spekulointitaulukot täältä.

Kouvolan SM-rallin SM1-luokan lopputulokset

1) Emil Lindholm (Skoda) 48.13,8
2) Teemu Asunmaa (Skoda) + 5,2
3) Mikko Heikkilä (Skoda) + 5,2
4) Juha Salo (Skoda) + 13,4
5) Juuso Metsälä (Skoda) + 2.47,7
6) Esa Ruotsalainen (Skoda) + 3.10,8

SM1-luokan pistetilanne 4/5 osakilpailua

1) Emil Lindholm (NHD) 95
2) Teemu Asunmaa (AlavUA) 88
3) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 37
4) Juuso Metsälä (KeurUA) 37
5) Esa Ruotsalainen (SaarUA) 36
6) Eerik Pietarinen (SiAk) 35
7) Juha Salo (KaUA) 27
8) Jukka Kasi (LaihUA) 26
9) Niclas Grönholm (EMSC) 13
10) Jarkko Nikara (SaarUA) 12

Lue myös! Lähtökohdat Seinäjoen finaaliin – Näin rallin SM-mitalien kohtalo ratkeaa (6.9.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Emil Lindholmin kommentit: Tiedote


Facebook kommentit