Lindholm huippuvauhdissa, Solberg järjesti tiimilleen yötöitä – “Shit happens!”

2.10.2020 / 22:22
Oliver Solbergin ajovirhe "shakedownissa" toi tiimille yötöitä (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Portugalissa. Perjantai-illan testierikoiskokeen nopein oli Emil Lindholm. Sen sijaan Euroopan mestaruudesta taistelevalla Oliver Solbergilla viikonloppu käynnistyi surkeasti.

Rallin EM-sarjassa kahden ajetun osakilpailun jälkeen pisteissä toisena oleva Oliver Solberg täräytti Volkswagen Polo GTI R5 -autonsa ulos tieltä perjantai-iltana ajetulla testierikoiskokeella. Solberg oli ajamassa toista vetoaan “shakedownissa”, kun Polo lipsahti perä edellä päin puita.

– Hitaassa oikealle kääntyvässä mutkassa tiellä oli soraa, se tuli minulle yllätyksenä, tein virheen ja ajoin ulos. Shit happens! Minulla on parhaat äijät hommissa, joten huomenna jatketaan, Solberg vakuutti Twitter-tilillään.

Solbergin twiitin mukaan FIA:n tarkistuksessa auton turvakaaret todettiin ehjiksi, joten niiltä osin ruotsalaisen osallistuminen lauantaina käynnistyvään kaksipäiväiseen kilpailuun ei ole uhattuna. Se toki on selvää, että Solbergin tiimille ulosajo ja auton peräpään varsin mittavat vauriot toivat melkoisesti lisätöitä, eikä tässä tiimissä ensi yönä varikolla tule valot sammumaan ainakaan ennen aamuyötä.

Emil Lindholm sen sijaan ei virheisiin sortunut, vaan rengasvalmistaja MRF:n testikuljettaja ja TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla kilpaileva espoolainen meni ja täräytti testierikoiskokeelle koko porukan nopeimman ajan. Lindholm löi 3,3-kilometrisellä Vila Poucan pätkällä tiimikaverinsa Craig Breenin reilulla puolella sekunnila. EM-pistejohtaja Alexey Lukyanuk oli kolmanneksi nopein, häviten Lindholmille pari sekuntia.

Portugalin EM-rallissa ajetaan lauantaina ja sunnuntaina 18 erikoiskoetta asfaltilla yhteispituudeltaan reilut 181 kilometriä.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Lindholm Pohjanmaan soralta Portugalin asfaltille – “Edessä mielenkiintoinen kilpailu”


Facebook kommentit