MOTORSPORT

Lindholm Italiassa ulosajostaan huolimatta viides – “Ei siinä muuta kun hanaa vain”

GRX-tiimin Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen ovat sijoittuneet HMI Hyundai Italian Rally Teamin Hyundai i20 R5 -autolla rallin Italian mestaruussarjaan kuuluvassa Adriatico Rallissa viidenneksi. Rallin voittoon ajoi kuudennen kerran peräkkäin italialainen Umberto Scandola Skoda Fabia R5:lla. Lindholm jäi voittajasta hieman alle puolitoista minuuttia.

Ennakkoluulottomasti ajanut Emil Lindholm johti kilpailua neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen ja kellotti rallissa kaikkiaan neljä pohja-aikaa. Jarrumurheet, vetoakselin katkeaminen ja rallin kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella tapahtunut kaato pudottivat suomalaiskuljettajan palkintopalliltaistelusta ulos. Ensimmäisen sorarallinsa Hyundailla ajanut Lindholm harmitteli kärsimättömyyttään.

– En vaan malttanut tutustua uusiin olosuhteisiin, vaan halusin mennä alusta lähtien täysillä. Viides sija on tapahtumiin nähden ihan ok tulos. Rallin avauspäivänä osuin shikaaniin, jota oli ensimmäisen ajokerran jälkeen jostain syystä kavennettu ja tiukennettu. Osumasta auton vetoakseli katkesi ja pääsimme takavedon turvin ek:n maaliin, Lindholm kertasi kilpailun tapahtumia.

– Lauantaina yhdellä kolmeen kertaan ajetulla ek:lla oli niin kova pito, että jarrut hävisivät vaikka ensimmäisen ajokerran jälkeen yritin käyttää niitä mahdollisimman nätisti. Se ei auttanut ja jarrut ylikuumenivat jokaisella ajokerralla.

Ennen rallin kolmea viimeistä erikoiskoetta suomalaiskaksikko ajoi rallissa kolmantena, 28 sekuntia kärjestä, mutta kaato heti huollon jälkeisellä erikoiskokeella pudotti Lindholmin sijalle kahdeksan. Rallin kahdella viimeisellä erikoiskokeella nuori suomalaiskuljettaja nousi vielä viidenneksi.

– Oma virhe. Käänsin yhteen asfalttimutkaan liian myöhään sisälle. Perä lähti alta ja putosimme pellolle, josta kierimme kaksi volttia rinnettä alas. Auto jäi pyörilleen, starttasin moottorin käyntiin ja pääsimme takaisin tielle. Pyörät olivat melko hyvin paikoillaan, joten ei siinä muuta kun hanaa vain. Vahva auto, Lindholm kehui.

– Pääasia oli, että pääsimme maaliin ja saimme taas uusia kokemuksia. Tässä sarjassa ajaa kohtalaisen monta autoa kovaa, joten oli mukava huomata, että vastaava ralli on varmasti jossain kohtaa uraa myös voitettavissa. Kilpailu oli hyvä harjoitus ensi viikonloppuna ajettavaa rallin SM-finaalia varten, Lindholm korosti.

Rallin SM-sarjan kauden 2018 päätösosakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Turun ja Salon alueilla. SM1-luokan hopeamitalin kohtalo ratkaistaan kaksipäiväisessä rallissa perjantaina ja lauantaina, jossa jaossa on 1,5-kertaiset SM-pisteet. Toisena pisteissä olevalla Teemu Asunmaalla pisteitä on 83, kun taas Lindholmin pistesarake näyttää lukemaa 77.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com