Lindholm suvereeni lipsahduksesta huolimatta – “Pistettiin yleisö hommiin”

25.1.2019 / 22:59
Emil Lindholm johtaa Tunturirallia avauspäivän jälkeen (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna perinteisen Tunturirallin merkeissä Rovaniemen ympäristössä. Avauspäivän jälkeen yleiskilpailua johtaa ylivoimaisesti Emil Lindholm.

Emil Lindholmin ensimetrit uudella Volkswagen Polo GTI R5 -autolla kilpailun puitteissa toivat tulosluetteloon hurjan pohja-ajan, kun toiseksi nopeimpaan aikaan yltänyt Teemu Asunmaa hävisi ensimmäisellä erikoiskokeella peräti 17,7 sekuntia.

– Ihan bueno! Vähän yllätti. Se tuli rauhassa ja hyvin, ei mitään “ekstrayrkkaa”, vaan ihan perusajo. Näytti riittävän. Ei ollut tarkoitus ihan tuollaista pohja-aikaa alkuun vetäistä, Lindholm hymyili UrheiluUutiset.comin haastattelussa avauserikoiskokeen jälkeen.

Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa jatkoi pohja-aikojen tehtailua päivän neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle, mutta viidennellä erikoiskokeella yli minuuttiin kasvanut johtomarginaali lähes puolittui. Mäntyvaaran päivän toisella ajokerralla Volkswagen lipsahti ulos tieltä.

– Penkalla seisovalla yleisöllä näytti olevan vähän kylmä, niin pistettiin ne hommiin, Lindholm naurahti.

– Ei vaan, pikku lipsahdus ja tosiaan siinä oli yleisöä, niin ei mennyt paljon aikaa hukkaan. Huomenna jatketaan tästä, meillä on vielä turvallinen johto. Säilytetään se ja homma on paketissa, Lindholm suunnitteli.

Lindholm sanoi, että yli minuuttiin kasvanut johtomarginaali neljällä ensimmäisellä erikoiskokeella yllätti, mutta samalla espoolainen myös myönsi hyötyneensä lähtöpaikasta. Siinä missä Lindholm starttasi vasta kuusi minuuttia Valtteri Bottaksen perään ja sai ajaa ilman lumipölyn haittaa, niin Lindholmin takana tulleet minuutin lähtövälillä erikoiskokeille startanneet kuljettajat ajoivat varsinkin pimeällä ja lisävaloilla kuin sumussa.

Yleiskilpailussa toisena lauantain erikoiskokeille starttaa Asunmaa, jonka ero kärkeen on 33 sekuntia. Juha Salo on kolmantena, kahdeksan sekunnin päässä Asunmaasta. Jari Ketomaa joutui keskeyttämään ennen neljättä erikoiskoetta tekniseen vikaan. Niclas Grönholmin rallidebyytti puolestaan päättyi jo avauserikoiskokeella konerikon seurauksena. SM2-luokan kärjessä ajaa Esa Ruotsalainen, SM3-luokkaa johtaa Roni Kauppi ja SM4-luokassa ykkösenä on Harri Korkiakoski.

Tunturiralli jatkuu lauantai-aamuna kello 8.33. Päivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta.

Yleiskilpailun tilanne 5/10 ek:n jälkeen

1) Emil Lindholm (Volkswagen) 51.20,9
2) Teemu Asunmaa (Skoda) + 33,0
3) Juha Salo (Skoda) + 41,0
4) Henrik Pietarinen (Skoda) + 1.14,9
5) Valtteri Bottas (Ford) + 1.24,1
6) Jukka Ketomäki (Skoda) + 2.24,9
7) Jukka Kasi (Skoda) + 3.19,7
8) Esa Ruotsalainen (Mitsubishi) + 3.36,0
9) Ville Hautamäki (Subaru) + 4.02,6
10) Matti Koskelo (Skoda) + 6.13,1

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit