Lindholm tyytyväinen Tallinnan testireissun antiin – “Kilpaa ajaminen on aina hyödyksi”

12.5.2018 / 20:50
Emil Lindholm vauhdissa Tallinna Rallin vauhdikkailla sorateillä (Kuva: Timo Anis).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM1-luokan pisteissä neljäntenä oleva GRX-tiimin Emil Lindholm ajoi yhdessä kartanlukija Mikael Korhosen kanssa Tallinna Rallin yleiskilpailussa kolmanneksi ja R5-luokan voittoon.

Kaksipäiväisen ja kaikkiaan 13 erikoiskoetta sisältäneen kilpailun kaksi ensimmäistä sijaa menivät WRC-autoja ajaneille isäntämaan Georg Grossille ja Ukrainan Valerii Gorbainille. Emil Lindholm jäi voittajalle 13,8 sekuntia. Ensimmäisen nelivetoautorallinsa kesäkelillä ajanut Lindholm oli testikilpailunsa antiin erittäin tyytyväinen.

– Harmittavan lähelle voitto jäi. Olisin ehkä voinut tuon verran kovempaa ajaakin, mutta kun kysymyksessä oli testikilpailu viikon kuluttua ajettavaa Kouvolan SM-rallia varten ja urani ensimmäinen soraralli nelivetoautolla, niin en ottanut mitään riskejä. Testissämme onnistuimme mielestäni hienosti. Autosta ja ajamisestani jäi hyvä fiilis, Lindholm kehuu.

Tallinnan ympäristön soratiet olivat tänäkin vuonna todella nopeita. Muutamilla erikoiskokeilla keskinopeudet nousivat yli 130 km/h.

– Kilpailun nopeimmalla ek:lla jäin yli 130 km/h keskinopeudesta huolimatta lähes 10 sekuntia WRC-autoille. Keskinopeutemme oli kova, kun R5-autoni huippunopeus on noin 170 km/h. Aika pitkälti ero kärkeen syntyi juuri tuolla pätkällä. Mutta vauhtiani erikoiskokeilla nostin vasta ensimmäisen ajokerran jälkeen, kun nuottini oli käytännössä tarkastettu. Tämä oli hyvä testikisa kevättauon jälkeen. Kilpaa ajaminen on aina hyödyksi. Tästä on mukava lähteä ajamaan SM-pisteistä Kouvolaan, Lindholm sanoo.

Viikon kuluttua ajettavassa Kouvolan SM-rallissa letkaa vetävät etuvetoautot. Kuuma nelivetoryhmä lähtee numerosta 30. Lindholmin ja Korhosen lähtönumero on 34.

– Asiassa on hyvät ja huonot puolet. Tien pinta on vähän puhtaampi, mutta etuvetoisilla autoilla tielle ajama spoori ei oikein palvele nelivetoautoja, joten liukkautta varmasti myös riittää. On mukavaa, että Kouvolan reitti on viety tänä vuonna alueelle, jossa ei ole muutamaan vuoteen kilpailtu. Kun tässä rupeaa yhä enemmän luottamaan omaan nuottiinsa ja oikeastaan ketään muukaan ei tule ajamaan tulevia teitä ulkomuistista, niin se tuo kilpailuun lisää jännitystä, Lindholm muistuttaa.

Tallinna Rallin yleiskilpailun tulokset

1) Georg Gross (EST) Ford Fiesta WRC 48.29,5
2) Valerii Gorban (UKR) Mini John Cooper Works WRC + 7,3
3) Emil Lindholm (FIN) Skoda Fabia R5 + 13,8
4) Jukka Hiltunen (FIN) Skoda Fabia R5 + 1.13,4
5) Denis Rostilov (RUS) Mitsubishi Lancer Evo 9 + 3.07,3

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus


Facebook kommentit