Lindholm uhkuu menohaluja Ruotsin MM-rallin alla – “Automme on hyvässä iskussa”

13.2.2019 / 14:07
Emil Lindholm avasi kauden voitokkaasti Rovaniemellä (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland Rallyn tammikuussa voittanut Emil Lindholm ajaa tulevana viikonloppuna rallin SM-pisteiden sijasta WRC2-luokan MM-pisteistä Ruotsin lumilla. Kysymyksessä on Lindholmille uran toinen nelivetoautolla ajettava MM-ralli.

Emil Lindholm, 22, ja kartanlukija Mikael Korhonen, 33, starttaavat GRX-tiimin Volkswagen Polo GTI R5 -autolla reitille lähtönumerolla 48. Paikka tulevassa lähtöjärjestyksessä on noin 25-30 auton paikkeilla.

– Hyvillä fiiliksillä lähdettiin reissuun. Olemme nuotittaneet rallin kertaalleen, mutta nyt olemme ensi kertaa lähtöviivalla. Odotan tulevaa innolla, sillä tykkään paljon Torsbyn alueen teistä ja niiden luonteesta. Tiet ovat huomattavasti enemmän kääntyviä kuin perinteiset suomalaistiet, mutta ne eivät silti ole liian hitaita, Lindholm kuvailee.

– Tienpohjat pitäisi olla myös jäässä, joten meidänkin lähtöpaikalla ainakin ensimmäisellä ajokerralla olosuhteet ovat hyvät. Toisella ajokerralla odotettavissa on ajouraa ja soraa, mutta Michelin on valmistanut tällekin vuodelle erittäin hyvän rallirenkaan, joka on ajourassa vakaa rengas ja myös kestävä, Lindholm taustoittaa.

Ennen Ruotsin MM-rallia Lindholm ehätti ajaa yhden testipäivän Suomessa, sillä FIA:n uudet testisäännöt kieltävät WRC2-luokan kuljettajilta ennakkotestaamisen rallin kussakin kohdemaassa kolme viikkoa ennen tulevaa kilpailua.

– Vielä viime vuonna suunnittelimme ajaa yhden testipäivän Ruotsissa, mutta ajoimme sen Suomessa. Testissä lähinnä totuttelimme MM-rallissa käytettäviin piikkirenkaisiin, joissa nastaulkonema on yhden millin Suomessa käytettäviä talvirallirenkaita lyhyempi.

Kauden toinen rallin MM-osakilpailu käynnistyy torstai-iltana Suomen aikaa klo 21.08 Karlstadissa ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

– Automme on hyvässä iskussa. Ruotsin MM-ralli on kuitenkin kahteen kertaan ajettavine erikoiskokeineen kisa, jota ei voiteta koko ajan kaasu pohjassa ajamalla. Renkaitakin pitää osata säästää ja meille ensikertalaisille olisi myös tärkeätä saada rallin kaikista erikoiskokeista kokemusta. Tärkeintä olisi löytää mahdollisimman nopeasti vauhdin ja varmuuden suhteen hyvä balanssi. Meillä on hyvä nuotti, siihen uskon, Lindholm päätti.

Lue myös! Emil Lindholm ajoi historialliseen voittoon Tunturirallissa – “Kaikkea on sattunut ja tapahtunut” (26.1.2019)

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus


Facebook kommentit