Lindholmilla onnistunut avauspäivä – Ranskalaiset hurjassa voittotaistelussa

26.10.2019 / 01:05
Emil Lindholm ajaa WRC2-luokassa perjantain jälkeen sijalla kuusi (Kuva: Timo Anis).

[ A- ] / [ A+ ]

Ensimmäistä kertaa urallaan MM-ralliin nelivetokalustolla Pohjoismaiden ulkopuolella osallistuvan Emil Lindholmin osalta avauspäivä Espanjassa meni suunnitelmien mukaisesti.

Ennen nyt ajettavaa Espanjan MM-rallia Emil Lindholm, 23, on osallistunut urallaan viiteen MM-ralliin. Kaksi ensimmäistä, Suomi ja Puola (2017), Lindholm kilpaili etuvetokalustolla, kun taas viime ja tänä vuonna Suomessa, sekä tänä vuonna Ruotsissa rallin SM-sarjan SM1-luokan tämän vuoden pronssimitalisti on nähty nelivetokaluston ratissa.

Espanjan MM-rallissa Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa ajoivat avauspäivän kuusi erikoiskoetta ennakkoon laaditun suunnitelman mukaisesti, varmasti ja virheitä välttäen. Yötauolle kaksikko saapui WRC2-luokan sijalla kuusi, eron ollessa kärkeen reilu minuutti.

– Aika lailla suunnitelmien mukaisesti meni, Lindholm totesi tyytyväisin mielin tiedotteessaan perjantain urakan jälkeen.

Päivän erikoiskokeista ensimmäisenä ja neljäntenä ajettu Gandesa tuntui sopivan erityisen hyvin Lindholmille, sillä sinne suomalaiskuljettaja kellotti viidenneksi ja kolmanneksi nopeimmat ajat.

– Laskin vähän kovempaa, kun tie oli tuttu ja hyväkuntoinen. Päivän kaksi muuta erikoiskoetta olivat meille jo aika “raffia” ja kapeata soratietä, jota en vain raaskinut työntää kovaa. Ei me kruisailtu mitenkään, mutta huonot osuudet ajoimme nätisti ja ne jotka olivat paremmassa kunnossa, niin ne päästeltiin kovaa, Lindholm kuvaili.

Espanjan MM-ralli on MM-sarjan ainoa osakilpailu, missä ajetaan sekä soralla, että asfaltilla. Perjantaina ohjelmassa oli sorapätkät, kun taas lauantaina ja sunnuntaina kaasutellaan kestopäällysteisillä teillä.

– Kyllä esimerkiksi päivän viimeinen, lähes 40-kilometrinen ek, oli jo aika perunapeltoa meille. Sellaista jatkuvaa rytkytystä, pomppimista niin, että silmissä näkyi välillä jo tähtiä, Lindholm ihmetteli.

Lauantaina kilpailun luonne siis tulee muuttumaan merkittävällä tavalla, kun kilpailijat siirtyvät asfaltille. Perjantain iltahuollossa Saloussa Eero Räikkösen johtama Printsport-tiimi ahkeroi Lindholmin Volkswagenin ympärillä, kun autoon vaihdettiin jousitus, korkeus, sekä geometria, eli summaten: auton säädöt vaihdettiin sorasäädöistä asfalttisäädöiksi.

– Oikeastaan kaikki huomisen tiet ovat makeita, jouheita ja sellaisia keskinopeita asfalttipätkiä. Huomenna jatketaan pitkälti samalla taktiikalla. Yritetään pysyä kärjen kannoilla. Meillä ei ole tavoite täällä ajaa huipputulosta vaan kokemusta, Lindholm korostaa.

WRC2-luokan kärjessä ajaa luokan pistejohtaja, ranskalainen Pierre-Louis Loubet, mutta johtomarginaali toisena olevaan Loubetin maanmieheen Eric Camilliin on vain 1,5 sekuntia. Luokan kärkikolmikosta perjantain jälkeen löytyy kolme eri automerkkiä, kun Loubet kilpailee Skodalla, Camilli Citroenilla ja kolmantena oleva Ole Christian Veiby Volkswagenilla. Veibyn ero kärkeen on 22,2 sekuntia.

Lauantaina Espanjan MM-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 122 kilometriä. Niistä ensimmäinen käynnistyy kello 10.00 Suomen aikaa.

WRC2-luokan tilanne 6/17 ek:n jälkeen

1) Pierre-Louis Loubet (Skoda) 1.24.39,3
2) Eric Camilli (Citroen) + 1,5
3) Ole Christian Veiby (Volkswagen) + 22,2
4) Kajetan Kajetanowicz (Volkswagen) + 29,5
5) Nikolay Gryazin (Skoda) + 33,3
6) Emil Lindholm (Volkswagen) + 1.04,6
7) Jan Solans (Ford) + 2.00,4
8) Fabio Andolfi (Skoda) + 2.04,8
9) Jose Antonio Suarez (Skoda) + 2.19,4
10) Marquito Bulacia (Skoda) + 2.22,6

Loubetin keskinopeus: 91,9 km/h
Pohja-ajat: Camilli 2, N.Solans 2, Loubet 1, Veiby 1

Lue myös! Östberg dominoi, Rovanperä jäi kauas norjalaisesta – “Tänään meni tosi huonosti” (26.10.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit