Lindholmilla voitokas Suomen MM-rallin kenraali – Italiassa rengasrikot riesana

15.7.2018 / 01:55
Emil Lindholm kaasutteli voittoon Autoglym Rallissa (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Emil Lindholmin kiireinen kilpailukesä jatkui tänä viikonloppuna Sastamalan ympäristössä ajetulla Autoglym Rallilla, joka toimi monen kuljettajan kohdalla parin viikon päästä käynnistyvän Suomen MM-rallin kenraaliharjoituksena. Lindholmin ja kartanlukija Mikael Korhosen osalta kenraali sujui parhaalla mahdollisella tavalla.

Emil Lindholmille nyt ajettu Autoglym Ralli oli jo kauden kymmenes kilpailu. Kotimaan rallien lisäksi Lindholm on kääntänyt rattia kilpailujen osalta tänä vuonna myös Italiassa, sekä Virossa. Kaksipäiväinen Autoglym Ralli käynnistyi perjantaina Lindholmin komennossa ja sama tahti jatkui myös lauantaina. Lindholm kellotti seitsemälle erikoiskokeelle viisi pohja-aikaa ja voittomarginaaliksi kirjattiin lopulta ylivoimaiset 29,7 sekuntia.

– Kisa oli raskas, vaikka se ei ollut kovin pitkä. Kovaa sai ajaa. Mahtui päivään muutama läheltä piti tilannekin, mutta niitä oli sattunut muillekin. Oli aika liukasta ja pito vaihteli. Mutta uran ensimmäinen yleiskilpailun voitto, hyviä päänahkoja ja vielä Suomen MM-rallin kenraali. Olen todella tyytyväinen, Lindholm kommentoi tiedotteessaan.

Tulevaa Suomen MM-rallia silmällä pitäen Lindholm nappasi Autoglym Rallista kovia päänahkoja, sillä taakse jäivät Toyotan juniorikuljettajat Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai, kokenut Jarkko Nikara, sekä Skodan tehdaskuljettaja ja WRC2-luokan MM-pisteissä tällä hetkellä kolmantena oleva Ole Christian Veiby.

– Kun ajo sujuu kuin itsestään, niin silloin tuloskin on yleensä hyvä. Kyllä se vauhti auton sisällä tuntui, mutta ajo oli rentoa ja en joutunut puristamaan ja miettimään ajamistani, vaan ne ajat tulivat nätisti ja itsestään. Kyllä tämä oli urani tähän asti paras tulos ja samalla paras kokonaisuus, Lindholm hehkutti.

Viime viikonloppuna Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen kilpailivat Italiassa, Firenzen lähistöllä asfalttiteillä ajetussa Del Casentino Rallissa, jossa sijoitus oli kymmenes. Kalustona kaksikolla oli toista kertaa tällä kaudella Hyundai Motorsport Italia -tiimin Hyundai i20 R5 -auto, jolla he kilpailivat aiemmin keväällä Elba Rallissa.

– Del Casentino Ralli ei kuulunut alkuperäiseen ajo-ohjelmaamme, mutta kun sinne meitä kysyttiin, niin tottakai päätimme lähteä mukaan. Asfalttiralleista saatu kokemus on äärimmäisen tärkeätä ja se tulee aina tarpeeseen. Asfaltilla ajaminen on minusta tuntunut aina mukavalta ja makealta, Lindholm taustoitti viikon varoitusajalla tullutta kilpailukutsua.

Lindholm ajoi kilpailun kymmenellä erikoiskokeella kärkikuusikkoon oikeuttavan ajan viidellä erikoiskokeella, mutta haaveet kärkisijoituksiin murenivat kahden rengasrikon myötä, jotka maksoivat aikaa yhteensä lähes kolme minuuttia.

– Ensimmäinen rengasrikko oli omaa syytäni. Leikkasin liian sisältä, etupyörä osui sisämutkan kallioleikkaukseen ja rengas tyhjeni. Ajoin rikkinäisellä renkaalla pätkän maaliin ja hävisimme vajaat kaksi ja puoli minuuttia. Toinen rengasrikko tapahtui kuudennella erikoiskokeella. Se jäi meille mysteeriksi, sillä emme osuneet mihinkään. Onneksi erikoiskoe oli lyhyt, niin jäimme kärjelle vain reilut kymmenen sekuntia ylimääräistä lisää, Lindholm kertasi.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 26. heinäkuuta.

Autoglym Rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Emil Lindholm (Skoda) 59.06,3
2) Jarkko Nikara (Ford) + 29,7
3) Ole Christian Veiby (Skoda) + 46,4
4) Takamoto Katsuta (Ford) + 57,3
5) Hiroki Arai (Ford) + 1.45,8
6) Mattias Monelius (Skoda) + 4.51,0

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit