Lindholmille huippusopimus Lamborghinin rattiin

5.4.2016 / 09:51
Emil Lindholm kilpailee tällä kaudella Lamborghinin ratissa Adac GT Masters -sarjassa.

[ A- ] / [ A+ ]

Nuori suomalainen kilpa-ajaja Emil Lindholm, 19, on solminut ajajasopimuksen Saksan ADAC GT Masters -ratasarjaan. Huippusopimus syntyi helmikuussa Saksan  Oscherslebenin radalla suoritetun viiden kuljettajan kesken suoritetun shootout -testiajon jälkeen. Lindholm kilpailee sarjassa Attempto Racingin Lamborghini Huracán GT3 -autolla yhdessä Saksan André Giesin, 22, kanssa. Autokunnan numero on #66. 

Attempto Racingin toista autoa ajavat kokeneet ammattikuljettajat Portugalin Nicolas Armindo, 34, ja Italian sekä Iso-Britannian passit omaava Richard Antinucci, 35.

Huippusopimus syntyi helmikuussa Saksan  Oscherslebenin radalla suoritetun viiden kuljettajan kesken suoritetun shootout -testiajon jälkeen.

– Olen toivonut, että joskus saisin tilaisuuden ajaa GT3-autoa ja tätä tavoitetta varten kilpailin muun muassa viime vuonna ja yhä tänä vuonna Audi Sport TT Cupia. Sopimus tuli vähän etuajassa, mutta se ei haittaa yhtään. Tämä on tärkein askel urallani tähän asti. Lottovoitto minulle, Lindholm iloitsee.

Suomalaiskuljettaja ajaa Lamborghini Huracán GT3-autoa yhdessä Saksan André Giesin kanssa. Yli 500 hevosvoimainen GT3-urheiluauto tuli Lindholmille tutuksi helmikuisissa testeissä, jotka ajettiin Oscherslebenin moottoriradalla Saksassa.

– Lamborghinilla ajettiin viime vuonna pari kisaa kauden aikana. Automme on uusi ja sitä vauhdittaa yli 500 hevosvoimaa tuottava vapaasti hengittävä 5,2-litran V10-moottori, jonka jatkeena on kuusivaihteinen sekventaalivaihteisto. Alumiinikorilla varustetun auton paino on 1225 kg.

– Kysymyksessä erilaisin kilpa-auto, mitä olen urani aikana koskaan ajanut. Hieno ja tehokas kilpuri. Ei Lamborghinia voi edes verrata mihinkään aiemmin ajamaani kilpa-autoon, sillä kyytiä on erilailla kun missään muussa ajamassani autossa. Odotan kauden alkua innoissani, Lindholm toteaa.

ADAC GT Masters -sarjassa kilpailevat Ferraria lukuun ottamatta kaikki muut autotehtaiden tukemat GT3-autonvalmistajat. Lähtöruudukossa autoja on mukana maksimimäärä eli peräti 35 autokuntaa ja sarjan taso on huippukova. Kuljettajalistalla on tuttuja ammattilaiskuljettajia F1- ja DTM-sarjoista, viime vuoden Le Mansin voittaja ja kuljettajia LMP1-tasolta ja muistakin formulasarjoista.

Lindholm sanoo, että GT-autojen kestävyyssarjassa opeteltavana on uusia elementtejä, kuten kuljettajan ja renkaiden vaihdot.

– Kuljettajan vaihtotilanteita pitää treenata vielä erikseen. Meillä on tallikaverini kanssa hyvin samankaltainen näkemys automme säädöistä, mikä on hyvä juttu. Huono kompromissi auton säädöissä kun ei ole hyväksi kummallekaan. Tiimimme puolelta tulostavoitteita ei ole vielä asetettu. Oma tavoitteemme on vakiinnuttaa paikkamme kauden loppupuoliskolla kymmenen parhaan joukossa. Jokaisessa kisassa totta kai yritämme parhaamme.

Lindholm toteaa, että Audin puolelta sopimukselle näytettiin heti vihreätä valoa, koska Lamborghini on saman autokonsernin tuotemerkki.

– Siksi ajan myös Audi Sport TT Cupin osakilpailut tänä vuonna. Laskin, että startteja olisi tiedossa kaikkiaan 28, joten ajaa saa ainakin ja se onkin tässä arvokkainta, että saa mahdollisimman paljon ajokokemusta, Lindholm muistuttaa.

ADAC GT Masters kausi 2016 käynnistyy vajaan kahden viikon kuluttua 15.-17. huhtikuuta Oscherslebenin radalta Saksassa. Sarja päättyy seitsemää kilpailuviikonloppua myöhemmin lokakuussa Saksan Hockenheimiin.

ADAC GT Masters kilpailukalenteri:

15.-17.4. Oschersleben, Saksa

29.4- 1.5. Sachsenring, Saksa

3.-5.6. Lausitzring, Saksa

22.-24.7. Red Bull Ring, Itävalta

5.-7.8. Nürburgring, Saksa

19.-21.8. Zandvoort, Hollanti

30.9.- 2.10. Hockenheim, Saksa

ADAC GT Masters lyhyesti:

– ADAC GT Masters -kilpailuissa autokunnan muodostaa kaksi kuljettajaa.

– Kilpailuviikonlopun lauantaina ja sunnuntaina ajetaan tunnin mittaiset osakilpailut, joiden puolivälissä suoritetaan kuljettajan vaihto. Molempiin kilpailulähtöihin ajetaan omat aika-ajot.

ADAC GT Masters GT3-autot:

Audi R8 LMS

Bentley Continental GT3

BMW M6 GT3

Corvette C7 GT3

Lamborghini Huracán GT3

Mercedes-AMG GT3

Nissan GT-R NISMO GT3

Porsche 911 GT3 R

ADAC GT Masters GT3-autoja vauhdittavat yli 500 hevosvoimaiset moottorit ja autojen omapainot ovat välillä 1200-1300 kiloa.


Facebook kommentit