MOTORSPORT

Lindholmille iso pettymys Seinäjoella – “Mestaruuteen tarvitsemme jo muiden apua”

Rallin SM-sarjan kauden viidennen osakilpailun Pohjanmaa Rallin SM1-luokan voitto ratkaistiin kilpailun viimeisellä erikoiskokeella. Koko päivän hyvässä vauhdissa ollut Volkswagenin Emil Lindholm nousi perjantain viidenneltä sijalta taistelemaan tosissaan rallin ykköstilassa.

Ennen viimeistä erikoiskoetta ero rallin kärkeen oli 3,1 sekuntia. Väliajat ratkaisevalta erikoiskokeelta kertoivat, että Emil Lindholm nousi taistelemaan tosissaan voitosta, mutta noin neljä kilometriä ennen maalia GRX-tiimin Volkswagen hyytyi. Moottorin varojärjestelmä meni päälle ja kaksikon vauhti erikoiskokeella putosi lähes kävelyvauhdiksi.

Noin 500 metriä ennen ek:n maalia auto heräsi uudelleen eloon, mutta liian myöhään, tappiota kertyi lähes kaksi minuuttia ja tukeva SM-pistepotti vaihtui SM1-luokan kuudenteen sijaan.

– Olihan tämä kisa tunteiden vuoristorataa. Eilen oli vaikeata. Olimme hieman hukassa jousituksen säätöjen kanssa, eikä automme toiminut sateen liukastamilla teillä. Tänä aamuna muutimme säätöjä ja kaikki toimi hienosti. Ero oli kuin yöllä ja päivällä ja sain ajettua kärjen kiinni, mutta…

– Ralli on rallia, jossa kaikenlaista voi sattua. Näin tällä kertaa. Emme vielä tiedä, miksi automme heräsi henkiin 500 metriä ennen maalia. Jos se olisi tapahtunut kolme sekuntia aiemmin, niin olisimme olleet yhden sijan ylempänä tulosluettelossa.

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pisteissä Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen jatkavat edelleen kolmantena, mutta piste-ero kärkikaksikkoon kasvoi merkittävästi.

– Mestaruuteen tarvitsemme jo muiden apua. Nyt ainakin taktiikka kahteen viimeiseen SM-ralliin on selvä: kaasu pohjaan ja voittoon! Ei meillä ole muuta mahdollisuutta, Lindholm korosti.

SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan elokuun viimeisenä viikonlopuuna Laitilassa. Tätä ennen Lindholm ja Korhonen osallistuvat elokuun alussa Suomen MM-ralliin Jyväskylässä.

– Ennen Jyväskylää auto huolletaan ja käydään läpi. Meille edessä on kauden kohokohta, Lindholm päätti.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com