Lindholmille kauden parhaat Lamborghini-kisat

5.6.2016 / 20:15
Emil Lindholm (oik.) ja Andre Gius ylsivät kauden parhaimpiin sijoituksiin Lauzitringillä. (kuva: ADAC Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Attempto Racing -autokunnan Emil Lindholm, 19, ylsi Saksan ADAC GT Masters -ratasarjan kolmannen viikonlopun osakilpailuissa Lausitzringin moottoriradalla kauden parhaimpaansa. Lindholm ja hänen ajajaparinsa Saksan Andre Gies ylsivät viikonlopun kilpailuissa 34:n autokunnan joukossa sijoille 18 ja 17.

Ensimmäistä kauttaan GT-autoa ajava Lindholm oli tyytyväinen sekä tulokseen että tallin suorituskyvyn paranemiseen.

– Automme oli selkeästi parempi kuin kahdessa ensimmäisessä kisassa. Tiimimme on tehnyt hyvää työtä ja olemme ajajaparini kanssa pystyneet parantamaan myös omaa suoritustamme.

Aika-ajossa ja itse kilpailussa suomalaissaksalainen autokunta pystyi nipistämään kierrosajastaan reilut puoli sekuntia ja se nosti autokunnan sijoitusta edellisiin kilpailuihin nähden kymmenellä.

– Kisavauhdissa jäin kärjelle enää 0,8 sekuntia kierroksella, joten suunta on oikea. Kilpailu tällaisessa ammattilaisten huippusarjassa on vain todella kovaa ja tasaista. Kisat ovat tiukkaa vääntöä koko ajan ja moni ajaa täällä kovaotteisesti, mutta se on myös autourheilun ammattilaissarjojen kylmä totuus: varomalla et vain pärjää.

Viikonlopun molemmissa kilpailuissa Lindholmin autokunta pystyi radalla taistelemaan joukon puolivälissä samoista sijoituksista. Parannettavaa toki yhä löytyy, etenkin kuljettajanvaihdot pitää jatkossa sujua annetun enimmäisajan puitteissa.

– Viikonlopun molemmat kuljettajanvaihdot epäonnistuivat. Lauantaina möhlimme vaihtotilanteessa seitsemän sekuntia ylimääräistä ja sunnuntaina yhdeksän sekuntia. Harjoituksissa homma sujuu, mutta kilpailutilanteessa jokin turvavyö ei vain aina kiinnity ja aikaa kuluu. Vaihtoja pitää harjoitella lisää, sillä niissä menetämme sijoituksia täysin turhaan, Lindholm muistutti.

Sunnuntain toisessa lähdössä Lindholm ajoi kilpailun viimeisellä kierroksella vielä sijalla 15, mutta menetti asemiaan lopussa harmittavasti sijoituksia.

– Edellä ajaneet kahinoivat keskenään, jouduin jarruttamaan ja väistämään, jonka jälkeen kolme autoa pääsi ennen maalia ohi. Se oli ikävä ja harmittava tilanne. Pisteitä se ei meiltä vienyt, sillä niitä jaetaan vain kymmenelle nopeimmalle. Täällä ei armonpaloja tunneta, Lindholm muistutti.

ADAC GT Masters vetäytyi Lausitzringin osakilpailun jälkeen puolentoista kuukauden kesätauolle. Sarja jatkuu 23.-24. heinäkuuta Red Bull Ringin moottoriradalla Itävallassa. Kauden aikana sarjassa ajetaan kaikkiaan seitsemän kilpailuviikonloppua. Sarja päättyy lokakuun alussa Hockenheimin moottoriradalle Saksassa.

Tuloksia; ADAC GT Masters, Lausitzring, lauantai:

1.Robert Renauer (DEU) – Martin Ragginger (AUT) Porsche 911 GT3 R 1:01:58,223

2.Rolf Ineichen (SUI) – Christian Engelhart (DEU) Lamborghini Huracan GT3 + 0,360

3.Patrick Assemheimer (DEU) – Dominik Schwager (DEU) Corvette C7 GT3 + 2,787

9.Patrick Kujala (FIN) – Milos Pavlovic (SRB) Lamborghini Huracan GT3 + 14,932

18.Emil Lindholm (FIN) – Andre Gies (DEU) Lamborghini Huracan GT3 + 22,729

28.Jesse Krohn (FIN) – Martin Tomczyk (DEU) BMW M6 GT3 – 6 kierrosta

Tuloksia; ADAC GT Masters, Lausitzring, sunnuntai:

1.Jules Gounon (FRA) – Daniel Keilwitz (DEU) Corvette C7 GT3 1:02:27,274

2.Patrick Assemheimer (DEU) – Dominik Schwager (DEU) Corvette C7 GT3 + 2,623

3.Conner De Philippi (USA) – Christopher Mies (DEU) Audi R8 + 8,857

6.Jesse Krohn (FIN) – Martin Tomczyk (DEU) BMW M6 GT3 + 14,508

8.Patrick Kujala (FIN) – Milos Pavlovic (SRB) Lamborghini Huracan GT3 + 25,522

17.Emil Lindholm (FIN) – Andre Gies (DEU) Lamborghini Huracan GT3 + 58,824

Lähde: Emil Lindholmin tiedote


Facebook kommentit