Lindholmille luokan kakkossija Italiassa – Nikara järjesti komean loppukirin

24.3.2018 / 21:01
Takamoto Katsuta ajoi yleiskilpailussa neljänneksi (Kuva: AciSport.it Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Rally Il Ciocco e Valle del Serchio, Italian rallisarjan kauden avausosakilpailu, ajettiin kaksipäiväisenä kilpailuna perjantaina ja lauantaina.

15 erikoiskoetta käsittäneen asfalttirallin yleiskilpailun voittoon ajoi Italian kymmenkertainen rallimestari ja sarjan hallitseva mestari Paolo Andreucci, jolle nyt tullut voitto tässä kilpailussa oli jo uran kahdeksas. Toisen sijan nappasi Andrea Crugnola, joka hävisi Andreuccille 20,8 sekuntia ja kolmas oli Simone Campedelli, 29,7 sekuntia voittajalle hävinneenä.

Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelman japanilaiskaksikko Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai hakivat Italian sarjan avausosakilpailusta asfalttikokemusta ja kaksikko ajoikin hyvän kilpailun. Katsuta yhdessä kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa sijoittui yleiskilpailussa neljänneksi ja Arain sijoitus oli kuudes. Katsuta nousi kahdella viimeisellä erikoiskokeella kaksi sijaa ylöspäin, kuudennelta sijalta neljänneksi.

Joensuun SM-rallissa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna yleiskilpailun kolmanneksi ajaneen Nikolay Gryazinin alkuvuosi on ollut kilpailujen osalta kiireistä aikaa ja myös venäläinen nähtiin Italiassa hakemassa tuntumaa asfaltilla ajamiseen. Gryazin taisteli Katsutan ja Arain kanssa samoista sijoista aina yhdeksännelle erikoiskokeelle asti, mutta rengasrikko maksoi sen verran paljon aikaa, että sijoitus putosi yhdeksänneksi, lähes viiden minuutin päähän kärjestä.

Suomalaiskuljettajia kilpailussa mukana oli kaksi. Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen olivat mukana R3T-luokassa La Superba -tiimin Renault Cliolla. Luokassa nähtiin mukana neljä kilpailijaparia ja heistä Lindholmin, sekä Korhosen sijoitus maalissa oli toinen, pari minuuttia voittoon ajanutta Ivan Ferrarotista hitaammalla suorituksella.

Jarkko Nikara ja Toyotan haastajaohjelman kartturioppilas Sayaka Adachi avasivat kilpailun R2B-luokan pohja-ajalla perjantaina, mutta seuraavalla erikoiskokeella Ford Fiestan sähköt temppuilivat. Nikara joutui siirtymäosuudella huoltohommiin ja aikaa kului sen verran paljon, että seuraavan erikoiskokeen lähdöstä myöhästyminen toi minuutin ja 50 sekunnin aikasakon. Nikara putosi ongelmien myötä luokassa kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Huoltotauon jälkeen Nikara oli kuitenkin hurjassa vauhdissa nakuttaen kahdeksalle erikoiskokeelle neljä pohja-aikaa ja yhteensä seitsemän top3-aikaa. Huima loppukiri nosti Nikaran ja Adachin lopputuloksissa luokan neljänneksi. Luokan 13 kilpailijaparista maaliin asti selvisi 10.

 

Puulan Aurinkoranta

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit