MOTORSPORT

Lindholmille pettymys Unkarin lauantai-illassa – “Ei näille mahda mitään”

Rallin EM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Unkarissa. Perjantaina käynnistyneen kilpailun ainoa suomalaisosallistuja on MRF-rengasmerkin testikuljettajana toimiva Emil Lindholm, joka koki ison pettymyksen lauantain viimeisellä erikoiskokeella.

Rallin EM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Unkarin asfalttiteillä. Perjantaina käynnistyneessä ja tänään sunnuntaina päättyvässä kilpailussa ajetaan yhteensä 16 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan reilut 191 kilometriä. Kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen neljäntenä yleiskilpailussa ollut GRX-tiimin Emil Lindholm, 24, koki ison pettymyksen lauantain viimeisellä erikoiskokeella, kun TGS Worldwiden Skoda lipsahti ulos tieltä.

– Auto on täysin ajokuntoinen, mutta se jäi pohjastaan mutaan kiinni. Kyseisessä mutkassa mutaa oli mutkan lopussa todella paljon. Sama paikka oli ensimmäisellä ajokerralla huomattavasti kuivempi ja ajoin paikkaan samalla tavalla, Lindholm kertasi tapahtunutta tiedotteessaan.

Unkarin EM-rallissa ajettiin perjantai-iltana yksi lyhyt yleisöerikoiskoe, kun taas lauantain ohjelmassa oli neljä “metsäpätkää”, jotka kaikki ajettiin kahteen kertaan. Lauantain avauslenkille Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa kirjauttivat ek-sijoitukset 8-5-9-7 ja huoltotauolle kaksikko saapui yleiskilpailun sijalla seitsemän.

Huoltotauon jälkeen Lindholm oli kuudennella, seitsemännellä ja kahdeksannella erikoiskokeella kuudes, neljäs ja kahdeksas, nousten kokonaistilanteessa neljänneksi. Ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta kolmantena ollut Gregoire Munster oli vain 8,6 sekuntia suomalaiskuljettajaa edellä, joten viimeisestä palkintosijoituksesta oli käynnissä hieno taistelu. Lindholmin osalta tuo kaksintaistelu siis päättyi lauantain viimeiselle erikoiskokeelle.

– Harmi juttu, meillä oli hyvä kisa käynnissä ja ajoimme suunnitellusti. Ei näille mahda mitään. Tiet ovat tänään olleet hurjassa kunnossa, asfaltin pinnalla on paljon mutaa, hiekkaa ja puiden isoja lehtiä. Liukasta on ollut, Lindholm kuvaili olosuhteita Unkarissa, jossa espoolainen ei urallaan aiemmin ennen tätä viikonloppua ole kilpaillut.

Lindholm jatkaa kilpailua sunnuntaina Ralli 2 -säännön turvin. Hyvän kokonaissijoituksen kannalta mahdollisuudet menivät lauantain ulosajoon, mutta päiväkohtaisten EM-pisteiden osalta Lindholm jatkaa taistelua siinä missä muutkin kuljettajat. Tärkeintä tottakai Lindholmin kohdalla on saada paljon ek-kilometrejä alle, toimiihan hän intialaisen rengasvalmistajan MRF:n testikuljettajana.

– Huomenna edessämme on vielä yksi vaikea asfalttierikoiskoe, joka on kuin Walesin rallin mutainen soratie, joka pitää ajaa asfalttirenkaalla, Lindholm ennakoi tulevaa.

Ennen viimeistä ajopäivää ja seitsemää jäljellä olevaa erikoiskoetta yleiskilpailun kärjessä Unkarissa ajaa Andreas Mikkelsen, jonka edellinen kunnon ralli oli lokakuussa 2019 ajettu Walesin MM-ralli. EM-sarjassa Mikkelsen oli kilpaillut aiemmin kaksi kertaa ja niistä viimeisin oli Tshekin EM-ralli reilut kahdeksan vuotta sitten.

Mikkelsenin johtomarginaali toisena olevaan Craig Breeniin on 23,6 sekuntia. EM-sarjan pistejohtaja Alexey Lukyanuk oli viiden erikoiskokeen jälkeen toisena, vain 5,1 sekunnin päässä Mikkelsenistä, mutta venäläinen sai viiden minuutin aikarangaistuksen saavuttuaan kuudennen erikoiskokeen lähtöön viisi minuuttia liian aikaisin. Oliver Solberg on yhdeksäntenä. Kärkisijoista taistellut nuorukainen kärsi lauantaina rengasrikon ja ajoi kertaalleen heinäpaalia päin.

Sunnuntain ajopäivän avauserikoiskoe käynnistyy kello 9.33 Suomen aikaa. Yleiskilpailun kärjen osalta lopputulokset ovat selvillä noin kello 17.00 mennessä.

Unkarin EM-rallin yleiskilpailu 9/16 ek:n jälkeen

1) Andreas Mikkelsen (NOR) Skoda Fabia Rally2 Evo 1.07.55,9
2) Craig Breen (IRL) Hyundai i20 R5 + 23,6
3) Gregoire Munster (LUX) Hyundai i20 R5 + 1.21,3
4) Norbert Herczig (HUN) Volkswagen Polo GTI R5 + 1.57,0
5) Efren Llarena (ESP) Citroen C3 R5 + 2.13,1
6) Marijan Griebel (GER) Citroen C3 R5 + 2.15,2
7) Niki Mayr-Melnhof (AUT) Ford Fiesta Rally2 + 2.15,9
8) Callum Devine (IRL) Hyundai i20 R5 + 2.31,8
9) Oliver Solberg (SWE) Skoda Fabia Rally2 Evo + 2.36,8
10) Simon Wagner (AUT) Skoda Fabia Rally2 Evo + 2.48,4

———-

30) Emil Lindholm Skoda Fabia Rally2 Evo + 11.18,7

Mikkelsenin keskinopeus: 107,0 km/h
Pohja-ajat: Mikkelsen 5, Breen 2, Lukyanuk 1, Marczyk 1

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com