MOTORSPORT

Lindholmille pohja-aikojen hattutemppu ja kilpailun kärkipaikka – “Toi oli all-in”

Emil Lindholm nousi Seinäjoen SM-rallissa yleiskilpailun ja SM1-luokan johtoon, kun ajamatta on vielä kaksi erikoiskoetta.

Seinäjoen SM-rallin, Pohjanmaa Rallin, yleiskilpailun ja SM1-luokan voittotaistelu Mikko Heikkilän ja Emil Lindholmin välillä sai uuden käänteen kilpailun kuudennella erikoiskokeella. Viiden erikoiskokeen jälkeen 0,9 sekunnin johtoasemaa hallussaan pitänyt Heikkilä kärsi huoltotauon jälkeen ajetulla kuudennella erikoiskokeella, 19,32 kilometriä pitkällä Hirvijärven pätkällä, 3,2 sekunnin tappion Lindholmille ja näin Lindholm nousi kärkeen 2,3 sekunnin turvin.

– Toi oli “all-in”! Hyvä fiilis vetää, nuotti tulee hyvin ja auto toimii hyvin. Tilanne on erittäin mielenkiintoinen, Lindholm hehkutti kuudennen erikoiskokeen maalissa.

Ensimmäisenä kuljettajana maaliin saapunut Teemu Asunmaa harmitteli “aura-auton” rooliaan, mutta alavutelaisen suoritus nosti kuitenkin SM1-luokan pistejohtajan 0,6 sekunnin päähän Aleksi Röyhkiöstä ja kolmannesta sijasta.

– Nyt jäädään kyllä, on niin paljon irtosoraa, Asunmaa harmitteli.

Röyhkiö hävisi Lindholmin pohja-ajalle 6,6 sekuntia. Ylöjärveläinen oli suoritukseensa tyytyväinen, mutta harmitteli aikaeron kutistumista Asunmaahan nähden.

– Ihan hyvin tuli, mutta silti viisi sekuntia “tukkaan” Teemulta. Sisäpaikoissa varmaan hävitään, kun se tietää mistä pystyy tulemaan, Röyhkiö arvioi.

Kolmatta peräkkäistä SM-rallin voittoaan jahtaava Heikkilä ihasteli toiseksi nopeimman ajan lopulta ajaneen Asunmaan suoritusta.

– Hyvin on Teemu tullut ekana autona, ei voi muuta kuin kehua! Liukasta oli, niin kuin osattiin odottaakin, Heikkilä totesi.

Juha Salon “viadolorosamainen” Pohjanmaa Ralli sai jatkoa, kun karkkilalaisen auton tekniikka temppuili kuudennella erikoiskokeella ja eroa kärkeen tuli lisää lähes puolitoista minuuttia. Päivän ensimmäisellä erikoiskokeella Salo menetti aikaa reilut viisi minuuttia, kun Skoda lipsahti ulos tieltä ja jäi kiinni ojaan. Kokonaistilanteessa Salo on SM1-luokassa sijalla 12. ja eroa kärkeen on kertynyt jo yli seitsemän minuuttia.

– Meni jarruputki ilmeisesti rikki. Pysähdyttiin ja päästettiin Aleksi ohi, ettei olla edessä. Täytyy tutkia, että voiko tehdä jotain vai oliko meidän ralli tässä, Salo harmitteli.

Seinäjoen SM-rallin toiseksi viimeinen erikoiskoe käynnistyi kello 16.48. Kilpailun päättävä erikoiskoe puolestaan käynnistyy kello 17.14.

Yleiskilpailun tilanne 6/8 ek:n jälkeen

1) Emil Lindholm-Reeta Hämäläinen (Skoda) 49.42,8
2) Mikko Heikkilä-Topi Luhtinen (Skoda) + 2,3
3) Aleksi Röyhkiö-Ville Mannisenmäki (Skoda) + 18,9
4) Teemu Asunmaa-Marko Salminen (Skoda) + 19,5
5) Jukka Ketomäki-Kari Kuivinen (Skoda) + 1.24,8
6) Kalle Markkanen-Kristian Temonen (Skoda) + 1.30,8

Lindholmin keskinopeus: 121,5 km/h
Pohja-ajat: Lindholm 3, Asunmaa 1, Heikkilä 1, Röyhkiö 1

 

 

Lauantain aikataulu

16.48 – EK7 Ojajärvi 2 (13,44 km)
17.14 – EK8 Haasoja (7,64 km)

Suorat rallilähetykset lauantaina (YouTube)
Rallin tulospalvelu SM-sarjan kotisivuilla
SM-sarjan kaikkien luokkien pistetilanteet

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com