Lindholmille tärkeä onnistuminen kaksijakoisen kauden päätteeksi – “Hieno kokemus”

5.11.2019 / 13:42
Emil Lindholmin kilpailukausi 2019 päättyi Espanjan MM-ralliin (Kuva: Timo Anis).

[ A- ] / [ A+ ]

Emil Lindholmin kausi 2019 oli kaksijakoinen. Talvikausi tulosten valossa oli lähellä napakymppiä, kun taas kesällä ja alkusyksystä onnistumiset olivat Volkswagen-kuljettajalla varsin vähissä.

Emil Lindholmin, 23, kausi 2019 päättyi kuitenkin iloisissa tunnelmissa, kun Espanjan MM-rallista lokakuun viimeisenä viikonloppuna tuloksena oli WRC2-luokan toinen sija. Lindholm kilpaili nyt ensimmäistä kertaa ralliurallaan MM-rallissa Pohjoismaiden ulkopuolella ja samalla kilpailu toimi myös Lindholmin asfalttidebyyttinä MM-sarjan osalta.

– Kyllä nyt vähän hymyilyttää! Meiltä ehjä ja tasaisen hyvä suoritus. Kaikki meni suunnitellusti alusta loppuun. Oli hienoa päättää kausi näin. Siitä suuret kiitokset kaikille tukijoillemme. Vaikka perjantaina otimme muilta aika paljonkin selkään, niin ei niillä perjantain tuloksilla sitten ollut paljoakaan lopputuloksen kannalta merkitystä, Lindholm kommentoi kilpailun jälkeen.

Perjantain jälkeen Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen olivat WRC2-luokassa kuudentena. Lauantain erikoiskokeilla sijoitus nousi kaksi pykälää ylöspäin neljänneksi ja 10,5 sekunnin päähän palkintosijoituksesta. Sunnuntaina WRC2-luokan MM-pistejohtaja Pierre-Louis Loubet ajautui vaikeuksiin ja putosi Lindholmin taakse tulosluettelossa viidenneksi, kun taas rallin moninkertaisen Euroopan mestarin Kajetan Kajetanowiczin Lindholm ohitti puhtaasti ajamalla.

– Sunnuntaina ajoin kaikki vaikeat ja hiekasta likaiset mutkat varovasti. Muutamissa kohdissa mutkien leikkauksissa oli aika paljonkin liukasta irtosoraa tiellä. Vastaaviin paikkoihin jarrutin ajoissa ja ajoin ne siististi ja varman päälle. Myös automme oli nopea ja se toimi koko viikonlopun hienosti, Lindholm kehui.

Sen lisäksi, että Lindholm on ehtinyt jo kilpailemaan varsin paljon rallin parissa, on hänellä myös vahva ratatausta. Lindholm myöntääkin, että asfalttirallien ajaminen maistuu hänelle, toisin kuin monelle muulle suomalaiskuljettajalle.

– Ajan mielelläni asfalttiralleja – joo, joo. Ja tämä tulos ja kokemus vain entisestään vahvisti sitä. Enemmän nautin lauantain ja sunnuntain asfalttierikoiskokeista, kun perjantain sorapätkistä. Täällä (Espanjassa) lisäksi on poikkeuksellisen hienot asfalttitiet. Hieno kokemus, Lindholm hehkutti.

 

 

“Ensi kauden rakentaminen on jo käynnissä”

Lindholmin ralliuran toinen kausi nelivetokaluston ratissa toi alle uuden auton, kun viime vuonna palvellut Skoda Fabia R5 -auto vaihtui täksi kaudeksi Volkswagen Polo GTI R5:een. Ensimmäinen kilpailu uuden auton ratissa oli heti täysosuma, kun SM-sarjan kauden avaus tammikuussa Rovaniemellä, Tunturiralli, toi Lindholmille ja Korhoselle komean voiton.

Kun helmikuussa Ruotsin MM-rallista tuloksena oli WRC2-luokan kakkossija ja pari viikkoa sen jälkeen Joensuun SM-Itärallista tuli SM1-luokan korkein pistepotti, oli Lindholm saanut kauteen 2019 huikean alun. Kaksijakoiseksi lopulta painunut kausi ei tuonut kuitenkaan kesällä, eikä alkusyksystä enää vastaavanlaisia onnistumisia. SM-sarjan kesäkauden avauksessa Riihimäessä taival jäi kesken auton tekniikkamurheiden seurauksena.

Seinäjoen SM-rallissa voittotaistelu vaihtui viimeisellä erikoiskokeella SM1-luokan kuudenteen sijaan, kun Volkswagenin moottorin varojärjestelmä temppuili ja hidasti matkantekoa. Suomen MM-rallissa haaveet kärkisijoituksista murenivat jo perjantaina, kun rengas taittui alle kiveen osumisen seurauksena. Laitilan SM-rallissa Lindholm oli matkalla kohti voittoa ja nousemassa vielä mukaan SM1-luokan mestaruustaisteluun, mutta ulosajo toi keskeytyksen kilpailun loppuvaiheessa.

SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu, Salo-Turku SM-ralli, kulki kuusi ensimmäistä erikoiskoetta Lindholmin komennossa, mutta sitten auto lipsahti ojaan ja aikaa kului sen verran paljon, että sijoitus SM1-luokassa oli lopulta viides. Lindholmin erinomaisesta vauhdista SM-sarjassa hyvän kuvan antavat tilastot. Lindholm ajoi SM1-luokan johtoasemassa kauden aikana yhteensä 27 erikoiskokeen verran, kun Teemu Asunmaa (14 ek:ta) ja Juha Salo (13) yhteensä keräsivät “johtopätkiä” saman verran.

SM1-luokan pohja-aikoja Lindholm kellotti kauden aikana eniten, 18 kappaletta, kun Asunmaa ajoi 14 ja Salo 13 pohja-aikaa. Jossittelu tottakai varsinkin autourheilussa on aina turhaa, eikä Lindholm siihen missään vaiheessa kautta sortunutkaan, mutta vauhdin puolesta espoolainen oli ilman muuta tänä vuonna SM1-luokan ehdotonta parhaimmistoa ja ilman Volkswagenin tekniikkamurheita, sekä ulosajoja olisi taistellut varmasti SM1-luokan Suomen mestaruudesta aina viimeisen osakilpailun viimeisille metreille asti.

Se missä ja mitä Lindholm kaudella 2020 ajaa, ei vielä ole tiedossa.

– Ensi kauden rakentaminen on tietysti jo käynnissä. Kartoitamme parhaillaan sitä, että mitä sarjaa tai sarjoja tai yksittäisiä osakilpailuja meidän on yleensä mahdollista ajaa. Kun nämä ovat selvillä, niin ilmoitamme ajo-ohjelmamme. Kaikille yhteistyökumppaneillemme iso kiitos kaikesta, Lindholm päätti.

WRC2-luokan lopputulokset Espanjan MM-rallissa

1) Eric Camilli (Citroen) 3.16.26,8
2) Emil Lindholm (Volkswagen) + 1.40,7
3) Kajetan Kajetanowicz (Volkswagen) + 1.56,5
4) Ole Christian Veiby (Volkswagen) + 3.10,3
5) Pierre-Louis Loubet (Skoda) + 3.42,6
6) Fabio Andolfi (Skoda) + 3.53,3
7) Jose Antonio Suarez (Skoda) + 3.54,7
8) Guillaume de Mevius (Citroen) + 6.23,4
9) Nil Solans (Volkswagen) + 7.41,1
10) Jan Solans (Ford) + 7.58,1

Camillin keskinopeus: 99,4 km/h
Pohja-ajat: N.Solans 10, Camilli 4, Veiby 2, Loubet 1

WRC2-luokan MM-pistetilanne 13/14 osakilpailua

1) Pierre-Louis Loubet (FRA) 91
2) Kajetan Kajetanowicz (POL) 88
3) Benito Guerra (MEX) 75
4) Nikolay Gryazin (RUS) 73
5) Fabio Andolfi (ITA) 64
6) Ole Christian Veiby (NOR) 62
7) Marquito Bulacia (BOL) 60
8) Takamoto Katsuta (JPN) 47
9) Henning Solberg (NOR) 43
10) Emil Lindholm 42

———-

24) Jari Huttunen 18
27) Eerik Pietarinen 12

Emil Lindholm ja Mikael Korhosen kauden 2019 parhaat hetket

* Ruotsin ja Espanjan MM-rallissa WRC2-luokassa 2. sija
* SM-Tunturirallin yleiskilpailun voitto
* SM-Itärallissa SM1-luokan voitto

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit