Lindholmin alkukesä jatkuu kiireisenä – Seuraavaksi Hyundailla Italian asfaltille

23.5.2018 / 15:05
Emil Lindholm Kouvolan SM-rallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Emil Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa osallistuu tulevana viikonloppuna Italiassa ajettavaan Isola D’Elba Ralliin.

Isola D’Elba Ralli on Italian rallisarjan kauden neljäs osakilpailu ja kaksipäiväisessä kilpailussa perjantaina ja lauantaina ajetaan asfaltilla 10 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 150,48 kilometriä. Rallin keskuspaikkana toimii Portoferraion kaupunki Livornon maakunnassa, Elban saarella.

Emil Lindholm osallistuu kilpailuun HMI-tiimin (Hyundai Italian Rally Team) Hyundai i20 R5 -autolla, eli kyseessä on samanlainen auto millä Jari Huttunen ajaa tänä vuonna MM-sarjaa. Lindholm nähtiin maaliskuussa kilpailemassa Italian rallisarjan kauden avausosakilpailussa ja silloinkin ajettiin asfaltilla, mutta alla oli tuolloin pikkuluokan etuvetoinen Renault Clio. Nyt Lindholm ajaa ensimmäisen rallinsa asfaltilla nelivetokalustolla.

Lindholmin alkukesä on ollut kilpailujen osalta kiireistä aikaa, sillä pari viikkoa sitten hän osallistui Tallinna Ralliin Virossa, viime lauantaina tuli kakkossija Kouvolan SM-rallista ja nyt on siis edessä matka Italiaan. Lindholm hakee Italiasta ennen kaikkea asfalttikokemusta. Vastaansa hän tulee saamaan Italian rallisarjan kärkikaartin maan kymmenkertaisen rallimestarin Paolo Andreuccin johdolla. R5-luokan ralliautoja lähtöviivalle asettuu peräti 20 kappaletta.

Isola D’Elba Rallissa vietetään tänä vuonna juhlavuotta, onhan kyseessä jo 50. kerran järjestettävä kilpailu kautta aikojen. Ensimmäisen kerran vuonna 1968 ajetun kilpailun kunniagalleriasta löytyy myös yksi suomalaisvoittaja, Markku Alen, joka Fiat 131 Abarthilla ajoi voittoon vuonna 1976 ja silloin kyseessä oli EM-sarjan osakilpailu.

 

Lainaa Nopeasti

 

Lue myös! Emil Lindholmille kauden toinen kakkossija SM-sarjassa – ”Edessä on vielä se yksi kundi” (21.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit