Lindholmin hyvin alkanut kilpailu päättyi pettymykseen – “Ehdin jo hetken huolestua”

4.10.2020 / 10:02
Emil Lindholmin taival Portugalin EM-rallissa päättyi lauantaina (Kuva: MRF Tyres).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholmin uran kolmas EM-ralli päättyi oikeastaan ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaakaan.

TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla ja intialaisen MRF:n renkailla Portugalin EM-rallissa, EM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa, kilpaillut Emil Lindholm, 24, sai viikonloppuun erinomaisen alun. Perjantaina ajetulla testierikoiskokeella Lindholm oli ollut nopein ja lauantaina kilpailun ensimmäinen erikoiskoe toi suomalaiselle kolmanneksi nopeimman ajan.

Ongelmat käynnistyivät toisella erikoiskokeella, missä Lindholm osui tietä reunustavaan kaiteeseen, häviten kärjelle reilut 13 sekuntia. Matka jatkui, tosin autosta ratti oli vinossa, ja huoltotauolle oli matkaa vielä yksi erikoiskoe. Tuota huoltoa eivät Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen kuitenkaan koskaan ehtineet näkemään, sillä kolmas erikoiskoe toi suomalaiskaksikolle ulosajon myötä keskeytyksen ja ison pettymyksen.

– Kysymyksessä oli ek:n toinen jarrutus. Data kertoi, että jostain syystä jarrupaine nousi jarruttaessa vain muutamaan bariin, kun sen olisi pitänyt nousta neljäänkymmeneen bariin. Meillä oli aika paljon kyytiä siihen mutkaan ja kun tunsin, että auto ei pysähdy, niin ehdin kääntää sitä sen verran että osuimme vasen takakulma edellä päin kivimuuria, pari sataa metriä lähdön jälkeen ulosajon kokenut Lindholm kertasi tapahtunutta tiedotteessaan.

Auton takakulma vaurioitui ulosajossa sen verran pahoin, että Ralli 2 -säännölllä starttaaminen sunnuntain erikoiskokeille ja päiväkohtaisten EM-pisteiden kerääminen ei ollut mahdollista. Rengasvalmistaja MRF:n testikuljettajana toimivalle Lindholmille pettymys oli iso, sillä tiedotteen mukaan auton säädöt ja renkaat olivat osoittaneet toimivuutensa kostealla ja osin kuivalla asfalttitiellä. Hyvään tulokseen oli kaikki eväät olemassa.

– Olimme “shakedownissa” nopein ja ralli alkoi hyvin. Sää oli vaihteleva. Välillä tie oli kostea ja toisaalta taas kuiva. Vaihtelevat ja haastavat olosuhteet sopivat pohjoismaalaiselle kuljettajalle hyvin. Renkaat toimivat vaihtelevalla pidolla hienosti. Toimiva tuote meillä oli käytössä, Lindholm kehui.

Tärkeää tottakai oli se, että kovasta rysäyksestä huolimatta kuljettaja ja kartanlukija selvisivät tilanteesta ilman fyysisiä vammoja.

– Tämä kuuluu sarjaan ”uskomattomat jutut”. Epäonnemme harmittaa jo kaikkien puolesta, ei hyvänen aika! Ennen törmäystä ehdin jo hetken huolestua itseni ja kartanlukijani puolesta, vauhtia oli aika paljon, kun tajusin, että nyt ei ole mitään millä sitä vauhtia pysäyttää. Mutta olemme kuitenkin ok, emme loukkaantuneet törmäyksessä, Lindholm vahvisti.

Lindholm ei vielä tuoreeltaan keskeytyksensä jälkeen osannut sanoa miten kausi tästä jatkuu vai jatkuuko ollenkaan. SM-sarja tuli päätökseen viikko sitten Seinäjoella ja EM-sarjassa kuluvasta kaudesta on ajamatta vielä Unkarin, Espanjan, sekä Belgian osakilpailut. Ennen Portugalin osakilpailua Lindholm oli EM-sarjan pisteissä kuudentena ja ERC1-junioriluokassa mukana mitalitaistelussa, kolmantena.

– Joka tapauksessa vuosi on ollut meille kaikille koronapandemian takia todella haastava. Erityisen suuri kiitos kuuluu kaikille yhteistyökumppaneilleni, että he ovat vaikeasta vuodesta huolimatta olleet matkassamme mukana. Tästä vielä noustaan, Lindholm vakuutti.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Emil Lindholmin kommentit: Tiedote


Facebook kommentit