Lindholmin paluu voittajaksi lähes vuoden tauon jälkeen – “Järkevää ja kontrolloitua”

9.2.2020 / 09:19
Emil Lindholm ajoi Mikkelissä kauden avausvoittoonsa (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Emil Lindholm teki paluun voittajaksi rallin SM-sarjassa lähes vuoden tauon jälkeen.

Viime vuonna Emil Lindholm, 23, avasi rallin SM-sarjan kahdella luokkavoitolla, oltuaan SM1-luokan ykkönen niin Rovaniemen, kuin Joensuunkin osakilpailuissa. Kauden toisen osakilpailun Kouvolassa Lindholm jätti väliin Ruotsin MM-rallin takia. Suurimmaksi mestarisuosikiksi huikean alkukautensa jälkeen noussut Lindholm kuitenkin tuskaili loppukauden aikana auton tekniikkamurheiden ja omien ajovirheiden kanssa, eikä osakilpailuvoittoja enää tullut.

Ei, vaikka Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa kirjautti selkeästi eniten pohja-aikoja SM1-luokan osalta ja myös johtoasemassa ajetuissa erikoiskokeiden määrässä kaksikko oli ykkönen. Sama tahti jatkui myös tammikuussa Rovaniemellä, missä SM1-luokan selkeä johtoasema vaihtui hankivierailuun viimeisellä erikoiskokeella ja sen myötä luokan kolmanteen sijaan.

Mikkelissä Lindholmin osalta kuudes kerta toden sanoi ja GRX Teamin kuljettaja ajoi voittoon rallin SM-sarjassa lähes vuoden tauon jälkeen. Voittomarginaali Teemu Asunmaahan nähden oli maalissa 14,8 sekuntia.

– Aika vaikea päivä takana, mutta olo on nyt helpottunut. Se suhde, joka meillä on johdettujen kisojen ja voittoihin päätyneiden kisojen välillä oli surkea, mutta nyt se on taas hieman parempi, Lindholm kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Tuosta Lindholmin mainitsemasta “suhteesta” uutisoimme tammikuussa Tunturirallin jälkeen. Kolmessa viimeisimmässä SM-rallissa ennen nyt ajettua Mikkelin SM-rallia, Laitilassa ja Salo-Turussa viime vuonna, sekä tämänvuotisessa Tunturirallissa, ajettiin yhteensä 27 erikoiskoetta. Lindholm johti näissä kolmessa SM-rallissa SM1-luokkaa 19 erikoiskokeen ajan (70,3 %), mutta tulosrivistä ei löydy yhtään voittoa: keskeytys, kuudes ja kolmas.

Lindholmille nyt tullut ykkössija oli äärimmäisen tärkeä mestaruustaistelua ajatellen.

– Jos Teemu olisi täällä voittanut, niin ero olisi kasvanut merkittävästi suuremmaksi. Tärkeä voitto siis sarjaa ajatellen. Nyt on hyvä fiilis lähteä ensi viikolla Ruotsin MM-ralliin, Lindholm käänsi katseita jo seuraavaan kilpailuun.

Lindholm ja Asunmaa avasivat kilpailun perjantaina ajamalla Mikkelin raviradalla täsmälleen saman ajan. Lauantain avauserikoiskokeella Asunmaa kellotti sekunnin nopeamman ajan kuin Lindholm, mutta Lindholmin vastaus tuli heti seuraavalla erikoiskokeella ja johtoasema vaihtui. Kaksikon välinen aikaero tässä kohtaa oli vain 0,9 sekuntia.

Ratkaisun makua oli ilmassa neljännellä erikoiskokeella Hännilässä, missä Lindholm rykäisi pohja-ajan Asunmaahan nähden peräti 9,4 sekunnilla. Lindholm oli nopein myös kolmella seuraavalla erikoiskokeella ja kun ajamatta oli enää kaksi erikoiskoetta, oli espoolaisen johtomarginaali jo 15,2 sekuntia. Kaksi viimeistä erikoiskoetta kaksikko ajoi lähes samaa vauhtia ja näin ollen Lindholm, sekä Korhonen pääsivät juhlimaan kauden avausvoittoaan.

– Reitillä oli tänään eilisen lumisateen jälkeen paljon irtolunta ja vaikeita paikkoja ajaa kovaa. Tämä reitti vaati törkeän paljon luottoa autolta, auton perä ei näissä olosuhteissa saanut lähteä yhtään irtolumelle. Ja pito vaihteli tänään paljon. Joillakin teillä pitoa oli paremmin, kun taas toisilla selvästi vähemmän. Rengas toimi meillä tänäänkin hyvin, Lindholm kehui.

Kolmatta kauttaan rallin SM-sarjan SM1-luokassa kilpailevalle Lindholmille nyt tullut ykkössija luokkavoittojen osalta oli rallin SM-sarjassa uran kolmas ja yleiskilpailujen voittojen määrässä toinen.

– Sellaista järkevää ja kontrolloitua ajoa koko päivän. Täydellä fokuksella ja kovaa sai ajaa koko ajan. Ei tässä sarjassa mitään ilmaiseksi saa. Se nähtiin taas tänään, Lindholm korosti.

Tietyllä tapaa voidaan sanoa nyt ympyrän sulkeutuneen, sillä Emilin isä Sebastian Lindholm juhli Mikkelissä Vaakuna Rallin voittoa vuosina 2003 ja 2004. Jos oli Sebastian Mikkelin SM-rallin historian ensimmäinen voittaja kautta aikojen, niin Emilistä puolestaan tuli tämän kilpailun uuden vuosikymmenen ensimmäinen voittaja.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa 28.-29. helmikuuta.

Mikkelin SM-rallin SM1-luokan lopputulokset

1) Emil Lindholm (Skoda) 1.03.07,9
2) Teemu Asunmaa (Skoda) + 14,8
3) Mikko Heikkilä (Skoda) + 44,2
4) Jarkko Nikara (Mitsubishi) + 48,4
5) Eerik Pietarinen (Skoda) + 1.32,9
6) Juuso Metsälä (Skoda) + 3.09,0
7) Jukka Kasi (Skoda) + 4.21,0
8) Mikko Lehti (Opel) + 4.52,5
9) Ville Pynnönen (Skoda) + 5.40,8
10) Kari Hämäläinen (Skoda) + 5.52,9

SM1-luokan pistetilanne 2/6 osakilpailua

1) Teemu Asunmaa (AlavUA) 52
2) Emil Lindholm (NHD) 45
3) Eerik Pietarinen (SiAk) 35
4) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 19
5) Jukka Kasi (LaihUA) 18
6) Juuso Metsälä (KeurUA) 17
7) Esa Ruotsalainen (SaarUA) 16
8) Niclas Grönholm (EMSC) 13
9) Jarkko Nikara (SaarUA) 12
10) Marko Uutela (HamUA) 8

Teksti: Jari Hotti, Mikkeli
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit