Lindholmin SM-debyytti toi hopeaa, jatkokuviot vielä auki – “Kausi kaikin puolin hieno kokemus”

4.10.2017 / 22:23
Emil Lindholmin taistelu Suomen mestaruudesta päättyi ulosajoon (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM3-luokan pistejohdossa kauden viimeiseen SM-osakilpailuun Lempäälään startannut Emil Lindholm ei päässyt jatkamaan kilpailua enää lauantaina perjantaisen ulosajon jälkeen. Keskeytyksen jälkeen asetelma mestaruustaistelussa muuttui sellaiseksi, että mikäli Miika Honkanen sijoittuu SM3-luokassa kolmen nopeimman joukkoon, vie hän mestaruuden.

Ja näin myös tapahtui. Samuli Vuorisalo ajoi SM3-luokan voittoon ja Miika Hokkanen sijoittui toiseksi. Näin Hokkanen kruunattiin mestariksi, Emil Lindholmille SM-hopeaa ja Vuorisalo nousi SM-pronssille.

– Onnittelut Miikalle ja Jukalle mestaruudesta. He ajoivat koko kauden tasaisesti luokan kärkisijoilla ja juuri niin mestaruuksia voitetaan, Lindholm kommentoi.

Lindholm toivoi vielä myöhään perjantaina illalla, että hänen Peugeot 208 R2 olisi saatu huollossa ajokuntoiseksi, mutta se ei lopulta ollut mahdollista.

– Automme oikeanpuolinen etukelkka sai sen verran kovan osuman, että tukivarsien kiinnityspisteet olivat nousseet kymmenen senttiä ylös. Meillä ei ollut vastaavaa kelkkaa vaihtaa tilalle, joten oli keskeytettävä.

Lindholm saavutti uransa ensimmäisellä rallin SM-sarjan kaudella hopeamitalin, joka on hyvä saavutus.

– Meiltä jäi kauden aikana kaksi osakilpailua ajamatta, siksi SM-hopea on mielestäni hyvä saavutus ja se maistuu kaikesta huolimatta hyvältä. Tottakai mestaruuden häviäminen harmittaa, mutta kun kaikki oli omissa käsissä, niin jossittelu on turhaa. Kausi oli kaikin puolin hieno kokemus. Auto toimi koko ajan upeasti, kiitos siitä Eskolle (Reiners) ja hänen tiimilleen. SM-sarjaa oli kiva ajaa. Meillä oli hieno ilmapiiri tiimissä, Lindholm hehkuttaa.

– Isot kiitokset SM-hopeasta ja koko kaudesta kuuluvat myös yhteistyökumppaneilleni, joita ilman ajaminen ei olisi mahdollista, Lindholm lisää ja sanoo myös, että uran jatkoa mietitään syksyn aikana, eikä sen suhteen ole mitään päätöksiä vielä tehty.

SM3-luokan loppupisteet

1) Miika Hokkanen 110
2) Emil Lindholm 102
3) Samuli Vuorisalo 74,5

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus


Facebook kommentit