MOTORSPORT

Linkit ja aikataulu – Näin seuraat rallicrossin MM-sarjan Latvian tapahtumia

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas tuplaviikonloppu ajetaan tänä viikonloppuna Riiassa, Latviassa. Lauantaina ohjelmassa on MM-sarjan kauden viides ja sunnuntaina kuudes osakilpailu.

Koska rallicrossin MM-sarjassa tänä vuonna koronapandemian takia jouduttiin turvautumaan tuplaviikonloppuihin, eli samana viikonloppuna samalla radalla ajetaan kaksi osakilpailua, ylitetään nyt viikonloppuna Latvian Riiassa jo MM-sarjan kauden puoliväli, vaikka kautta on takana vasta kuukauden verran. Sanomattakin on siis selvää, että mestaruustaistelun osalta niin kuljettajien, kuin tiimienkin puolella, panokset lähtö lähdöltä kasvavat ja virheisiin ei ole varaa.

Kuljettajien MM-pistejohdossa neljän ajetun osakilpailun jälkeen on rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson, joka kahden osakilpailuvoiton ja yhteensä kolmen palkintosijoituksen myötä on repäissyt 17 pisteen etumatkan Mattias Ekströmiin nähden. Kolmantena pisteissä on Kouvolassa kauden neljännen osakilpailun voittanut Niclas Grönholm, jolla eroa Kristofferssoniin on puolestaan 35 pistettä.

Tiimien välisessä MM-taistelussa Ekströmin ja Robin Larssonin edustama KYB Team JC on avannut kauden parhaiten. Ruotsalaistiimin pistejohto toisena olevaan Team Hanseniin, tiimien hallitsevaan maailmanmestariin, on 19 pistettä. Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco sai Kouvolasta ison onnistumisen sunnuntain kilpailussa, kun Niclas Grönholmin voiton lisäksi GRX:n kuljettajista Timur Timerzyanov ajoi kolmanneksi. KYB Team JC:n ja GRX:n välinen piste-ero on 37 pistettä.

Lähellä Riian keskustaa sijaitseva Bikerniekin rata on pituudeltaan 1295 metriä. Siitä 60 prosenttia on asfalttia ja soraa 40 prosenttia. Bikerniekin radalla on kilpailtu rallicrossin MM-sarjan osakilpailu vuodesta 2016 lähtien. Ensimmäinen vuosi muistetaan erityisesti Sebastien Loebin voitosta, ranskalainen rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari kun saavutti tuolloin rallicross-uransa avausvoiton. Vuosina 2017 ja 2018 voittoon ajoi Kristoffersson, kun taas viime vuonna ykkönen oli Timmy Hansen.

MM-sarjan kauden viides osakilpailu ja MM-sarja viidettä kertaa Latviassa. Jos numero viisi erityisesti lauantaina Bikerniekin radalla on päivän numero, niin siinä tapauksessa voittoon tulee ajamaan Audinsa ikkunoissa numeroita viisi kantava Ekström, joka vuosina 2016-2018 ajoi Latvian MM-osakilpailussa kolme kertaa peräkkäin toiseksi. Grönholmin neljä aiempaa vierailua Latviaan MM-sarjan osalta ovat tuoneet tulosrivin 18-12-4-2 ja kun sijoitukset ovat aikajärjestyksessä vanhimmasta viimeisimpään, niin tuloskehityksen jatkuessa samanlaisena, lauantaina voittoa juhlii Grönholm.

Grönholmin lisäksi Latvian MM-viikonloppuun suomalaisväriä tuo Ferratum Teamin Jani Paasonen. Latviassa ajetaan lisäksi myös EM-sarjan Supercar-luokan kauden toinen osakilpailu ja siellä menestystä hakee Mikko Ikonen, EM-sarjan Supercar-luokan viime vuoden pisteissä yhdeksänneksi sijoittunut keravalainen. Alapuolelta löydät viikonlopun aikataulun, sekä tarvittavat linkit tv- ja nettilähetyksiin.

Viikonlopun aikataulu

Lauantai 19.9.

08.30 – Vapaat harjoitukset, kaikki luokat
10.30 – WRX ja ERX, 1. alkuerät
11.50 – WRX 2. alkuerät, Projekt E 1. alkuerät
13.15 – WRX 3. alkuerät, ERX 2. alkuerät
16.00 – WRX semifinaalit ja finaali, Projekt E 2. alkuerät
16.50 – Palkintojenjako

Sunnuntai 20.9.

09.00 – Warm-up, kaikki luokat
09.50 – WRX 1. alkuerät, ERX ja Projekt E 3. alkuerät
11.15 – WRX 2. alkuerät, ERX ja Projekt E 4. alkuerät
13.15 – WRX 3. alkuerät, ERX semifinaalit ja finaali
16.00 – WRX semifinaalit ja finaali, Projekt E finaali
16.50 – Palkintojenjako

WRX = MM-sarjan Supercar-luokka, ERX = EM-sarjan Supercar-luokka

Televisio- ja nettilähetykset

YLE Areena lauantaina klo 15.00-17.00 ja YLE2 17.00-18.55
YLE2 ja YLE Areena sunnuntaina klo 15.00-17.00

Suorat lähetykset lauantaina ja sunnuntaina MM-sarjan YouTube ja Facebook

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Grönholmilla tähtäimessä kaksi ruotsalaista – “Pitää pystyä puskemaan maksimit”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com