Lisää MM-rallivoittajia MM-rallicrossiin

27.4.2016 / 10:54
Petter Solberg ja Sebastien Loeb saavat seuraakseen MM-rallicrossiin uuden WRC-voittajan, kun Francois Duval osallistuu Belgian osakilpailuun. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarja saa kaksi kovaa nimeä listoilleen, kun belgialainen Francois Duval ja britti Guy Wilks ajavat yhden osakilpailun Olsbergs MSEn kalustolla.

Duval osallistuu Belgian osakilpailuun toukokuun puolivälissä ja Wilks Britannian osakilpailuun toukokuun lopussa. Molemmat saavat alleen lähes 600-hevosvoimaisen Ford Fiesta Supercarin.

Samanlaisella Olsbergs MSEn autolla kilpailee myös suomalainen Niclas Grönholm.

Duval on voittanut urallaan yhden MM-rallin. Hän ajoi Citroenilla voittoon Australiassa 2005. Myös rallicrossia Duval on ajanut menestyksekkäästi. Vyöllä on muutamia startteja, ja kruununa Belgian EM-osakilpailun voitto 2010.

– Toivottavasti pääsen semifinaaliin, tai jopa finaaliin. Auto on hyvä ja olo luottavainen. Katselin avauskisaa televisiosta, ja kilpailu vaikuttaa kovalta. Mukava myös tavata tuttuja kuskeja WRC-uran ajalta, kuten Petter Solberg ja Sebastien Loeb, Duval sanoi MM-sarjan tiedotteessa.

Guy Wilks on ajanut urallaan mm. JWRC-sarjan MM-hopean ja MM-pronssin. Hän on myös osallistunut kaksi kertaa rallicrossiin. Viime vuonna hän ajoi suoraan finaaliin Britannian MM-osakilpailussa.

– Odotan kuumeisesti pääsyä ratin taakse. Tämä on uusi mahdollisuus näyttää osaamistani. Selostin avausosakilpailua, joten tajuan varsin hyvin, että kilpailu on todella huimaa, Wilks sanoo.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit